AKGRT - Aksigorta Hisse Senedi Yorumları : A GRUBU HİSSE SENETLERİ

Zaman: 20 May 2012 10:17

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 153  Sonraki

Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: AKGRT - Aksigorta Hisse Senedi Yorumları
MesajGönderilme zamanı: 27 Eki 2009 20:32 
Mesaj Panosu Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

HİSSE : AKGRT

İMKB HİSSE SENEDİ KÜNYESİ

Şirket Adı: Aksigorta A.Ş.
Faaliyet Alanı : Sigortacılık
Sektör : Sigorta Şirketleri
Pazar: Ulusal
KuruluÅŸ Tarihi : 28.04.1960
Halka Aç. Tarihi : 23.11.1994
İlk İşlem Tarihi : 05.12.1994

ORTAKLIK YAPISI
Ortak Ünvanı Pay(%)

Hacı Ömer Sabancı Holding : 61,98
DiÄŸer : 38,02

AKSİGORTA hissesi ile ilgili bütün analiz, yorum ve şirket haberleri bu başlık altında toplanmıştır.
---------------------------------------------------------------------------------------------
YASAL UYARI:Burada yer alan yatirim bilgi,yorum ve tavsiyeler "Yatırım Danismanlıgı" kapsamında değildir.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler,yorum ve tavsiyede bulunanlarin kişisel göruşlerine dayanmaktadir.Bu göruşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuclar doğurmayabilir.

Mesaj BaÅŸlığı: Re: AKSGR 'DE NELER OLUYOR
MesajGönderilme zamanı: 28 Eki 2009 00:36 
Kullanıcı avatarı

AKGRT DE NELER OLUYOR DİYE SORDUK HERKES GİRMİŞ BAKMIŞ BİLGİSİ OLAN GALİBA YOK. bUGÜNKÜ KESKİN DÜŞÜŞÜN ÖZEL BİR SEBEBİ VAR MI???

MesajGönderilme zamanı: 28 Eki 2009 01:18 
Kullanıcı avatarı

aslında tüm kagıtlarda satıs oldu...arcelik ve eregli ii haber gelmesine ragmen sattılar..bu beni biraz ürküttü yarın satıs baskılı olabilir diye düşünüyorum..dax futureları su an ekside...amerika artısı az bilmiyorum yorum yapmak zor hocam siz ne düşünüyorsunuz..tesekürler

MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2009 22:52 
Kullanıcı avatarı

YABANCILAR ELLERİNDEKİ MALI KORUYORLAR GİBİ GÖZÜKÜYOR. SATIŞ YAPANLAR BİZİM GİBİ
KORKAN KÜÇÜK YATIRIMCILAR VEYA AÇIKÇI SPEKLER OLABİLİR. AYRICA KISMİ BÖLÜNME SONRASI SERMAYE ARTTIRIMI VE AYNI ZAMANDA AZALTIMI KAVRAMI NEDEMEK BİLMİYORUM. YANİ BU DURUMDAN BİZ YARARLANAMAYACAKSAK BUNUN İÇİN SATIŞ YAPILIYOR OLABİLİR. BİR DE BU KARARIN ALINDIĞI TOPLANTI KAYDINA BAKTIM KAP TA TÜM YAPANCILAR RED OYU KULLANMIŞLAR BELKİ BİR İTİRAZ DAVASI AÇABİLİRİLER EĞER KANUNİ OLARAK HAKLARI VARSA BU DURUMDA KISAVADE DE OLUMSUZ YANSIMIŞ OLABİLİR.

MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2009 17:15 
Kullanıcı avatarı

bu ayin hisse senetlerinden biride aksgr dir

MesajGönderilme zamanı: 03 Kas 2009 01:09 
Kullanıcı avatarı

Gecen gün al tavsiyesi veren hsbc dun satmış. Benim tahminim hesap kitap işi karışık olduğu için bir büyük yatırımcının kafası karışmış ve satmaya karar vermiş, borsanın düştüğü bir zamanda bunu yaptığı için düşüş sert oldu. Şu an Aksigortanın piyasa değeri 1400 milyon TL. Halka açık kısmının değeri 448 milyon ediyor. Verilecek sabancı hissesinin kabaca %70 ı aksigortanın ( aksigortanın %6.07 exsa nın % 2.50 akbank payı var diyelim) sabancı holding dışındaki hissedarlarına verilecek. Verilecek sabancı hissesi sabancı 5 ytl olsa kabaca (140 * 5 * 0.7) = 490 ediyor.

Yani işlem sabancı bu fiyatlardayken yapılsa dahi elde 490-448 = 42 milyon ytl kalıyor.

Gecen sene garanti sigorta nın %80 i 365 milyon EUR ya groupama şirketine satılmıştı. Aksigorta iştiraksiz haliyle herhalde minimum en kötü kriz koşullarında 300 milyon YTL eder.

Bence gereksiz panik yapılmamalı. Borsada düşüş sürerse bu akbank ın hisselerine sbancıdan daha fazla yansır. İşlemin gerçekleştiği tarihte oran daha makul olur. Ben akbank'ın 16.4 milyar dolar ettiğine inanmıyorum, ama sabancı şu an 7 milyar dolar ve değeri makul gözüküyor.

4.40a aksigorta satan muhtemelen panik içinde ve hesabı düzgün yapmamış bence. Şöyle düşünmüş olabilir, "Akbank ve aviva ya karşılık 140 milyon luk sabancı hissesi teklif ediliyor." muhtemelen yabancı dile çevrim hatasıdır. İyice okunursa teklif edilen sabancı hisseleri sadece aksigortanın diğer ortakları için. Birincisi gibi olsa o zaman sabancı holding kendi kendisinin hissesine sahip olma durumuyla karşılaşırdı ki bu türk ticaret kanununa göre mümkün değil. Bu hak sadece ereğli hisselerinde özel bir düzenleme ile geçerli.

Bunun dışında bedelsiz gelecek sabancı hisselerinin 1 yıldan az bir zamanda satılması durumunda vergi doğma durumu olabilir. Ancak aynı tarihte aksigortanın da değeri düşecektir. Kar zarar birbirini karşılar vergi doğmaz diye düşünüyorum.

Ben bu hisseyi izlemeye aldım, çok ilginç hareketler olabilir (aşağı veya yukarı).

--------------------------------------------------------------------------------
ALINTIDIR- Yatırım Tavsiyesi değildir- Biraz çetrefilli bir durum var

Mesaj BaÅŸlığı: Re: AKGRT - Aksigorta
MesajGönderilme zamanı: 16 Kas 2009 21:13 
Kullanıcı avatarı

ArkadaÅŸlar bu hissenin sizce durumu nedir ? grafigi iyi duruyoru?

MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2009 02:07 
Kullanıcı avatarı

Merhabalar,
Arkadaşlar siteye yeni üye oldum ve iki gündür inceleme fırsatım oldu.Burada kendi takip listemdeki menkulleri ve kısa vadede yükselmesini beklediğim senetlerle ilgili, kendi araştırmalarım sonucunda vardığım fikir ve öngörülerimi sizinle paylaşacağım.Yazdığım yorumlar tamamen kendi düşüncelerim olup piyasa analistlerinden, spekülasyonlardan, doğru-yanlış haberlerden etkilenmeden sadece kendi nosyonumu yazmaya çalışacağım.

Ak Sigorta ( AKGRT)

Risk Derecesi : 2/5 (Kısa ve Orta Vade) Son Kapanış : 4.50

Bir kaç ay önce yaşadığımız sel felaketi sonrasında hızlı bir düşüş yaşayan Ak Sigorta son 1 aylık periyot içerisinde 5.60 civarından, 4.40 seviyelerine geldi.
Son bir yıllık döneme baktığımızda ise bu yıl şubat ayından eylül sonlarına kadar düzenli bir şekilde endeksten etkilenmeden artış gösterdi.Mükemmel bir ivme ile hareket ediyordu.Dikkat edilmesi gereken husus endeksten bağımsız bir grafiğe sahip olmasıydı.Çünkü bu hisse geçtiğimiz şubat ayına kadar 9.20 seviyelerinden kendini bir yıl içerisinde 2.20 lerde bulmuştu. Bu dönemde şirket zarardaydı.Eski haberlere göz atabilirsiniz şirket geçen yılın aynı döneminde zarar etmekteydi.Fakat gecen salı günü açıklanan şirket haberine göre şirket kara geçmiş durumda.Üstelik sel felaketine rağmen. Buradan yola çıkarak kendi bandının 5.50-6.00 arasında olduğunu düşündüğüm bu kağıdın, bu haftadan itibaren artacağını düşünmekteyim.
4,85 ve 5.00 seviyeleri kilit noktalar.Bunlar aşılırsa bir ay içerisinde güzel gelişmeler umut etmekteyim.Lütfen son 3 ay ve 1 yıllık grafikleri inceleyiniz.

MesajGönderilme zamanı: 05 Ara 2009 06:28 
Kullanıcı avatarı

Bir hafta önceden de dediğim gibi hisse artışa geçti.Yükselmekte.
İki seferdir 4.80 lerden dönüş yapıyor.Bugünde 4.82 den dönüş yaptı. Direnci kırması yakındır.
Haftaiçi aksilik olmazsa 5.00 i bulmalı.

MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2009 03:06 
Kullanıcı avatarı

Evet hisse yükselmeye devam ediyor.
Herkes SNGYO,TAVHL,ENKAI ile uğraşırken bugun %5,08 yükseldik.Üstelik diğer kağıtlar zararlanırken.
Gün içinde 5,46 yı da gördük.10 Gün önce 4,50 den maliyet bildirmiştim.
Unutmayın Herkesin bildiğini bilmek para kazandırmaz.

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 153  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ghostmen_fear ve 1 misafir