ANSGR -Anadolu Sigorta Hisse Senedi Yorumları : A GRUBU HİSSE SENETLERİ - Page 15

Zaman: 20 May 2012 10:40

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sonraki

Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: Re: ANSGR -Anadolu Sigorta Hisse Senedi Yorumları
MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2011 15:50 
Kullanıcı avatarı

huseyinsahinc yazdı:
bu hisseye her firsatta alıma devam ediyorum.kısa-orta uzun vade farketmez.iyi takip edin

BENDE aranıza katıldım arkadaşlar

MesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2011 00:17 
Kullanıcı avatarı

Panik yok.alıma devam

MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2011 23:54 
Kullanıcı avatarı

Bu hisseyi yıllardan bugüne hep takip ettim arada alım satımda yaptım beni hiç yanıltmadı... tam bir endekz kağıdı heryıl bedelsizi var... Fakat 2010 da verilmeyen bedelsizlerle bu yıl oluşan karları düşününce bu kağıdın asıl yılı 2012 olacağını düşünüyorum çünkü kağıt bölünmüş 2010 haziranda sonra 2011 aylarında 1400 lü seviyeleri görmüş kağıdın dibi 0.70 buralar alım için uygun yerler ben aldım ve uzun vadeli beklemeye başladım insede çıksada maliyetim 0.70 biliyorum ki maliyeti 1 üstü olan çok kişi var o yüzden sıkıntı değil bekliyorum bu hisse çok iş yapacak bu sene ... ytd....

MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2011 13:45 
Kullanıcı avatarı

yıl sonu bilanço hareketi yapabilir.. YTD... (kağıt çok ucuz)

MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2011 22:27 
Kullanıcı avatarı

Anadolu Sigorta Kasım 2011’de yıllık bazda %41’lik artışla 139 milyon TL prim üretti ve 2011’in ilk onbir ayındaki prim üretimini 1,648 milyon TL’ye yükseltti. Geçen senenin aynı dönemine göre %35’lik artışa denk gelen söz konusu performans, sektörün Ekim verilerine göre %21 büyüdüğü bir ortamda, şirketin prim üretimi açısından rakiplerinin üzerinde kaldığını göstermektedir.

Bilanço alımlarının önümüzdeki ay gelmesi kuvvetle muhtemel... en son bölünmesini 2010 haziran döneminde yapan şirketin bu yıl bölünmemiş olması 2012 de bölünme ihtimalini bilançolarındaki karlılık oranlarından anlayabiliyoruz... uzun vadeli yatırım yapılabilecek bir endeks hissesi olduğunu düşünüyorum... fiyat seviyeleri uygun seviyeler .... ytd...

MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2012 12:43 
Kullanıcı avatarı

bu hisse ile ilgili görüşleri olan varmıdır? ne olur sizde bu ay arkadaşlar?

MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 14:25 
Kullanıcı avatarı

ANADOLU SİGORTA GM SU, "SİGORTA PRİMİ GERİLER AMA KÂRLILIK ARTAR'
Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, sektörün 2011 yılında karsızlıkta dibe vurduğunu belirterek, "2012 yılına yönelik bazı arkadaşlar kötümser ama ben biraz daha iyimserim. Tüm çevrelerin ekonomiye yönelik uyarılan olduğunu ve bizim işimizin de ekonomiye endeksli olduğu düşünülürse prim artışında biraz gerileme olabilir. Ama kârlılıkta artış olacağını düşünüyorum" dedi. Dünya Gazetesinin haberine göre, aynı zamanda Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) Başkanı da olan Su, sektördeki önemli bir gelişmeye daha dikkat çekti. Su "Eskiden trafikte kaza geçirenlerin tedavi giderlerim biz karşılıyorduk fakat artık tedavi masraflarım SGK üstlendi. Bu konumdaki sorumluluğumuz kanunen ortadan kalktı ama bundan hoşnut değiliz" değerlendirmesinde bulundu. Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )

MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 14:31 
Kullanıcı avatarı

HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-OYAK YATIRIM, ANADOLU SİGORTA İÇİN HEDEF FİYATINI 1.56 TL'DEN 1.26 TL'YE ÇEKTİ
Oyak Yatırım, Anadolu Sigorta için hedef fiyatını 1.56 TL'den 1.26 TL'ye çekti. Oyak Yatırım, ( www.oyakyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda, Anadolu Sigorta için hedef fiyatını 1.56 TL'den 1.26 TL'ye çekerken, 'Endekse Paralel Getiri' önerisini koruduklarını belirtti. Raporda şu değerlendirme yapıldı: "ANSGR bir İş Bankası grup şirketi… ANSGR’nin %52’si Milli Reasürans’a aitken geri kalan kısmı halka açık hisselerden oluşuyor. Milli Reasürans’ın da %76.6’lık pay ile İş Bankası iştiraki olması nedeniyle, ANSGR’da dolaylı olarak bir ISCTR iştirakidir. ANSGR için öncelikli konu, %12.9’luk pazar payını korumanın yanısıra karlılığını da arttırmak… Her ne kadar ANSGR 2010 yılı sonunda %105 olan bileşik rasyosunu %103 seviyesine düşürmeye çalışsa da, ilk dokuz ay sonu itibariyle bileşik rasyo %106.9 seviyesine yükseldi. Karlılığı arttırmanın yollarından biri olarak ANSGR’de diğer piyasa oyuncuları gibi banka sigortacılığı kanalına ağırlık vermeye başladı. Şu anda prim üretiminin %8.5’lik kısmı banka sigortacılığı kanalıyla gerçekleşiyor. Banka bu oranı arttırmak için 160 kişilik bir ekibini İş Bankası şubelerine yerleştirdi. Karlılık için odaklanılan diğer bir alan da operasyonel giderler. Banka 2010 yıl sonunda %31 olan gider rasyosunu 9 ay sonu itibariyle %29’a getirmeyi başardı. Ayrıca sektörün hafif üzerinde olmak üzere, prim üretiminin yarısından fazlasının trafik ve kasko sigortalarından gelmesi, şirketin karlılığının düşük olmasının önemli bir nedenidir. Yakın zamanda prim üretimi dağılımında bir değişiklik beklemediğimiz ANSGR’nin bir miktar Pazar paı kaybını göze almadan (kasko ve trafik tarafından) karlılığının kısa vadede artmasını beklemiyoruz. Fazla sermaye önümüzdeki dönemde piyasada beklediğimiz konsolidasyon sırasında kullanılabilinir... ANSGR’nin elindeki fazla sermayeyi önümüzdeki dönemde piyasada gerçekleşmesini beklediğimiz konsolidasyonda kullanabileceğini düşünüyoruz. Şirketin küçük ancak karlı bir sigorta sektörünü satın alması ile, hem pazar payını korumayı hem de karlılığını arttırmayı başarması mümkün olacaktır. Şirketin değerlemesinde, sahibi olduğu ANHYT’ın %20’lik payını da, ANHYT için bulduğumuz hedef değeri göz önüne alarak hesapa kattık. ANSGR için uzun dönemli öz sermaye getirisi beklentimiz %12.5 seviyesindedir." Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )

MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2012 23:14 
Kullanıcı avatarı

bu hisse bugün kendini gösterdi içimden bir his yarın belki ama önümüzde ki hafta kesin hareketlenmeye başlayacak.

Söylediklerim yatırım tavsiyesi olmayıp kendi görüşlerimdir. Bu yüzden hiç bir zaman yorumlara aldanıp hisse almamanız.

Herkese bol kazançlar.

MesajGönderilme zamanı: 13 Oca 2012 18:06 
Kullanıcı avatarı

bugün baya bir hareket oldu kendini göstermeye başlıyor. Bu hissenin önümüzde ki hafta yavaşca 0,90 lara kadar ilerleyeceğini umuyorum.

Söylediklerim yatırım tavsiyesi olmayıp kendi görüşlerimdir. Bu yüzden hiç bir zaman yorumlara aldanıp hisse almamanız.

Herkese bol kazançlar.

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir