Zaman: 20 May 2012 11:18

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sonraki

Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: BIZIM - Bizim Toptan Satış Mağazaları Hisse Senedi Yorumları
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2011 01:40 
Kullanıcı avatarı
Konum: Hatalar ik başta acı verir, daha sonra bu muhteşem koleksiyona TECRÜBE denir.[Ankara]

ŞİRKET PROFİLİ:daha sonra güncellenecek
Türkiye’nin en yaygın toptan mağaza zinciri Bizim Toptan, mevcut paylarının yüzde 35’ini halka arz ediyor. Halka arzdan 315 - 420 milyon TL arasında bir gelir bekleniyor Aralık 2010’da halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuran Bizim Toptan, 27 - 28 Ocak 2011 tarihleri arasında talep toplamak için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan izin aldı. Bizim Toptan’ın mevcut paylarının yüzde 35’ine denk gelen 14 milyon hisseyi halka arz etmesi planlanıyor. Yeterli talep gelmesi halinde Bizim Toptan’ın ana ortağı Yıldız Holding, mevcut paylarının yüzde 5’ine kadar ek satış hakkını kullanabilecek. Ek satış hakkı ile birlikte şirketin halka açıklık oranı yüzde 40’ı bulabilecek. Yurtiçi konsorsiyum liderliğini Garanti Yatırım, yurtdışı konsorsiyum eş liderliğini ise Bank of America Merrill Lynch ve Standart Ünlü’nün üstlendiği halka arzda fiyat aralığı 22.50 - 30.00 TL olarak belirlendi. Halka arz edilmesi planlanan hisselerin yüzde 20’si yurtiçi bireysel ve kurumsal yatırımcılara, yüzde 80’i ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Yıldız Holding Mali İşler Grup Başkanı Cem Karakaş, “2006 sonrası her yıl ortalama 13 mağaza açarak 2010 yılsonu itibariyle 54 ilde 109 mağazaya ulaştı. Finansal verilere baktığımızda da, 2007 - 2009 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 9.1’lik bir büyüme grafiği görüyoruz” dedi. Karakaş, ayrıca şirketin net satışlarının 2010 yılında yaklaşık 1.5 milyar dolar gerçekleşeceğini bildirdi. Karakaş, neden hisselerin yüzde 80’ini yabancı kurumsal yatırımcılara satmak istedikleri konusunda, yabancı yatırımcılar Ortadoğu ve Doğu Avrupa’da gıda şirketlerine ilgi gösterdiğini söyledi.
Bizim Toptan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Yaşar Serdengeçti de, “AB ülkeleri ile kıyaslandığında 2009-2014 arasında ortalama yüzde 7 olarak öngörülen gıda harcamalarındaki reel büyüme projeksiyonları Türkiye’nin gıda harcaması alanındaki potansiyele işaret ediyor” dedi. Bizim Toptan’ın talep toplama tarihleri 27 - 28 Ocak 2011 olarak belirlendi.

Mesaj Başlığı: Re: BİZİM - Bizim Toptan Satış Mağazaları Hisse Senedi Yorumları
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2011 13:08 
Kullanıcı avatarı

Halka arza girilir mi sizce kostik bey?

MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2011 14:54 
Kullanıcı avatarı

kilere giremeyenler şansını bizim de deneyecek gibi,iyi olur inş.

MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2011 14:55 
Kullanıcı avatarı

aynen bende katılıyorum kilerden 5400 tl lik talebime 71 lot geldi. bence bizim de de bi talep patlaması olacak.

MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2011 19:21 
Kullanıcı avatarı

Daha oncede kiler sayfasında yaZdigim gibi bu seneki halka arzlarda hemen hemen bütün büyük şirketlerin kağıtları çok güzel pirim yaptı kiler de ilk gunünü 2 tavan ile kapattı. Bizime de taŞırsın biraz bakalım ne olcak. Başvuruda bulunanlara hayırlı uğurlu olsun.

MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 01:26 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar
bende kararsızım girmeyi düşünüyorum fakat
fiyat çok yüksek ayrıca
TRGYO gibi olmasından korkuyorum

MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 03:53 
Kullanıcı avatarı

TRGYO' ya nolmuştuki?

MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 06:42 
Kullanıcı avatarı

TRGYO çok tat vermedi galiba kozal gibi ama eti yatırımın raporunda yuksek potansıyelli bedelsizler listesine alınmıs bıle kozalda da aynısı olmustu 36..8 den halka arzda aldık 30 a kadar dustu sonra 42 den bedelsiz verdi 15..4 a dustu ordan 14 e geri dustu sımdı 19 larda butun bunlar 8-9 ayda oldu yanı her halukarda kardasınız endıseye gerek yok ama patlama olursa kıler gıbı tuh vah edecegıme gırer beklerım bılmem anlatabıldım mı bımı hepımız bılıyoruz aracı kurumumu aradım bım gıbı dedi.... son karar her zaman ki gibi sizlere ait ben sadece goruslerımı yazdım...

MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 08:44 
Kullanıcı avatarı

DURMUS yazdı:
Arkadaşlar
bende kararsızım girmeyi düşünüyorum fakat
fiyat çok yüksek ayrıca
TRGYO gibi olmasından korkuyorum

Haklısın ama bizim marketin arkasına bakacaksın. Ülkerin de sahibi olan Yıldız Holding. Sağlam bir firma olduğuna göre kağıtta sağlam olacak düşüncesindeyim. Kiler için ümitsiz konuşan arkadaşlar olmuştu ama görünen köy kılavuz istemez.. YTD...

MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 16:15 
Kullanıcı avatarı

Az önce müş.tem. ile görüştüm malum konsorsiyum lideri yonca bankasından,hiç korkmadan almamı tavsiye etti yüklü bir miktar talep ettim 10 1 ancak alırsın dedi bakalım.

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir