DEVA - Deva Holding Hisse Senedi Yorumları : D GRUBU HİSSE SENETLERİ - Page 18

Zaman: 20 May 2012 12:22

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sonraki

Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: Re: DEVA - Deva Holding Hisse Senedi Yorumları
MesajGönderilme zamanı: 06 Åžub 2012 15:11 
Kullanıcı avatarı

hisse ile beklentisi olan varmı acaba;)

MesajGönderilme zamanı: 13 Åžub 2012 15:19 
Kullanıcı avatarı

Beklentinin kralı bu kağıtta. Bu aralar hareket yapabilir zaten. Ama ben 3e 5e bakmadan topluyorum, 50bin kadar topladık ama düşermi diye korkmadan, fiyata bakmadan. Şimdi ben kağıdı alıyorum diye siz de alın, destek olsun, kağıt çıksın ben kazanayım diye yazmıyorum, benim gibi beklentisi olan arkadaşların mallarını kaptırmamaları için düşüncelerimi paylaşıyorum. Aman da aman 1,5 lara tekrar düşerse ? düşsünn, yüzde 30 kaybetmek hiç problem değil yüzde 200-300 kazanmak varken. Dünyada finans problemleri var bankalar riskli, ticaret daralıyor firmaların iş hacimleri düşecek. Ama milletin derdine deva ilaç, firmanın yatırımları da güzel. Beklentisi en güzel kağıtlardan biri değil mi sizce? Sabredenlere güzel günler gelecektir. Kuşku yok. Zira kağıdımızın ilk durağı 2,55 sonra 3 tl. Sonrada yeni zirveler görünecek ve aşılacaktır. Tamamen yatmak ta gerekmiyor arada sat al yapılır amma ve lakin asla mal sıfırlanmaz.Yatırım tavsiyesi değildir, görünen köye yol gerekmez diye de ekleyelim.

MesajGönderilme zamanı: 14 Åžub 2012 20:26 
Kullanıcı avatarı

Bre more, 40 trilyon ne finans gideriymiş. Bu kadar yüzsüzlük olur mu. Artık bu firma bir an önce satılsa da yeni patronumuz belki daha insaflı olur da yatırımcısının yüzünü güldürür. Bir sürü hepten püften firma bilmem kaç trilyon kar açıklıyor, koca Türkiye ilaç pazarının 4. bilemedin 5.si büyük firması zarar üstüne zarar ediyor. Yatırımcıyı koruyan sistem mi var sanki memlekette. Herkes atını koştursun bakalım. Biz de bugün yarın kağıt sıçrayacak diye umutlanıyorduk sebebi şimdi anlaşıldı. Arkadaşlar güzel zarar açıklayıp panikle malını satacak zavallı küçük yatırımcının parasını ve beklentilerini alacaklar.
Deva yatırımcısı arkadaşlar, beklentilerimiz değişmedi sadece belki süre biraz daha uzayacak. Sakın panik yapmayın, sakin olun ve malınızı kaptırmayın. Düşüşlerde yatırımlık para buldukça alış yapmaya devam ediyoruz. Ister 2den al, ister 1,80den ister daha düşüğe. Olaki tersine çıkışa başlarsa 2.20 hatta 2,50 ye kadar alış her fiyattan yapılabilir diye düşünüyorum. Oyuncu ve oduncu mücadelesi devam edecek.
Herkese bol sabır ve kazançlar olsun.
Yatırım tavsiyesi değildir.

MesajGönderilme zamanı: 16 Åžub 2012 23:14 
Kullanıcı avatarı

etken maddede kdv indirimine rağmen gitmemesi beklentileri ne kadar düşürür göreceğiz ama portföyüme tekrar ekledim hemde buradan çıkıp parama 1 haftada %10 koyarak geri geldim hiç değilse harçlık çıktı bundan sonra nereye giderse gitsin 2014 ün sonlarına kadar 20000 deva benimle tahta yapıcılara bugüne kadar kaldırmadıkları için teşekkürler niyetim başka kağıttı beklesem para kazanamayacaktım sattım başka yere girdim aldım baktım hala aynı yerde garaja parkettim. artık isterseniz düşürün şimdiye kadarki zararımı fazlasıyla başka kağıttan çıkarttım. aynı yolda devam edin şapşallar.

MesajGönderilme zamanı: 17 Åžub 2012 00:18 
Kullanıcı avatarı

Deva'cı arkadaşlar, 40 trilyon finans gideri nasıl olur acaba, hiç düşündünüz mü? Ben düşündüm (bilançoda 20 trilyon kısa, 20 trilyon da orta-uzun vade faiz gideri diye geçiyor) bu herifler -açık ve net bir isimlendirmeyle, insan değil bunlar çünkü- şirketin karını, memleketin parasını, vergisini ve bizim hakkımızı, yurdışında kendi paravan şirketlerinden kredi almış gibi gösterip 40 trilyon parayı hokus pokus yapıp uçuruyorlar. Bu 40 trilyon faiz giderinin anlamı şudur; 40 trilyon kar gösterilmeyip devletten %20 vergi hesabıyla 8 trilyon kaçırdılar. Geriye kalan 32 trilyonu temmettü dağıtmayıp bize 200trilyon sermayeye göre yüzde 16 kar payı vermediler. Memleketi ve yatırımcısını dolandırmadır bu.
Bu kadar dalavere içinde yatırımlar yapan, büyüyen, gelecekte çok karlı olacak bir firmanın sahipleri acaba yatırımcısına para kazandıracak mı, asıl soru bu? Bunlar trilyon değil katrilyon kazansa yine bize 1 krş temettü vermeyebilirler, bir sürü hesap kitap oyunlarıyla tabii. Daha önce de yazmıştım, tek beklentim şu anda daha büyük bir ilaç firmasına Deva nın satılmasıdır. O zaman yeni firma nasıl bir sömürü yapacağını takip edeceğiz. Yani firma büyür veya çok kar yapar, kağıt fırlar gibi bir düşüncem yok artık. Parayı yedirmezler bize bence. Ancak daha büyük bir firmaya şu anki piyasa değerinin 2-3 katı yüksek fiyata satış olursa, o kadar prim yapabiliriz. Ammmaaa, bu pis tacirler şirketi sattıklarında biz bunu 1-2 veya 3 tl /hisse üzerinden sattık derlerse , asıl büyük paraları el altından veya paravan şirketleri üzerinden indir ha gandi yaparlarsa da şaşırmamalıyız, bilmem annatabildim mi! Lütfen iyi takip edelim de keleğe gelmeyelim. Yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi yolunu kendisi çizsin.

MesajGönderilme zamanı: 24 Åžub 2012 12:51 
Kullanıcı avatarı

Sabırlı olmaya devam, kağıtlarımızı kaptırmıyoruz.

MesajGönderilme zamanı: 24 Åžub 2012 17:52 
Kullanıcı avatarı

Baya Bir Eleman Çıkartmış Diye Duydum Ama bilgisi Olan Biri Net Birşeyler Yazabilirmi.

MesajGönderilme zamanı: 24 Åžub 2012 18:55 
Kullanıcı avatarı

yyoldolaa yazdı:
Baya Bir Eleman Çıkartmış Diye Duydum Ama bilgisi Olan Biri Net Birşeyler Yazabilirmi.

Evet, 300 kadar eleman çıkardılar ama ilaç iskontosu paniğiyle yapıldı gösterildi. Kar marjları düşünce eleman maliyetlerini bertaraf etmek için yani.
Diğer firmaların da eleman çıkarmasına rağmen, firma satılırsa 600elemanla satışın yani devrin sıkıntı olacağından bunu yarıya düşürdüler diye ben düşünüyorum, aynı zamanda hem firma karlılığını arttırılarak alıcı firmanın da gözü boyanmış olacak. Öte yandan Türkiye de yerleşik, kadrosu olan bir firma alıcı olursa eğer, örneğin adamların da 600 elemanı varsa, devir almayla 600 eleman daha gelecek ve 1200 kişi olacaktı, belki bu kadar elemanın istihdamı sıkıntı olur diye bunu azaltma yoluna gidilmiş te olabilir. Firma büyüyorken eleman azaltmanın başka bir izahatı yok gibi. Tabii toptan ilaç satışları yapılır ve sahada mümesil azaltma ihtimali de düşünülebilir. Hani sağlık bakanlığı kardeşim ilaç tanımıtı yasak bundan böyle etken maddelerinizi tanıtın sadece dese bile buna da yine eleman lazım.

Neticede karışık bir durum, dışardan görünen le içerde olanlar farklı olabilir. Bu fon şirketleri lanet olduğundan her halükarda güven olmaz bunlara. Bakalım sabırla bekliyoruz, para buldukça da portföyü arttırıyoruz. Yatırım için kararı verecek dikkatli olmalı o yüzden bu bir tavsiye değildir.

MesajGönderilme zamanı: 27 Åžub 2012 15:07 
Kullanıcı avatarı

yyoldolaa yazdı:

30.09.2011 tarihli konsolide mali tablo dip notlarında ortalama 1933 kişi olarak yer alan, Deva Holding A.Ş. ve bağlı ortaklıklarda çalışan toplam personel sayısı 1651 kişiye inmiştir.28.12.2011 tarihli açıklama.
Kaynak KAP.GOV.TR

MesajGönderilme zamanı: 28 Åžub 2012 15:39 
Kullanıcı avatarı

''Teşvik sisteminin 4 bacağı var''

Dışardan ithal etmek zorunda kalınan ürünleri Türkiye'de üretecek bir teşvik sistemi oluşturduklarını bildiren Çağlayan, teşvik sistemini 4 önemli bacağa ayırdıklarını ifade etti.

Çağlayan, ''Bunun bir tanesi genel teşvik sistemidir. Bir diğeri bölgeseldir, bölgeler arası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılmasını amaçlar. Bir diğeri büyük projedir. Büyük projeler süregelen sistemimizde devam eder vaziyette olacaktır.

12 sektörde bu konuda verilecek teşviklerin yoğunlukları yeniden değiştirilecektir. Son olarak da asıl getirdiğimiz, bir yerde cari açığın panzehiri olacak, stratejik yatırımlar dediğimiz teşvikler olacaktır. Asıl önemli nokta, cari açık noktasında bu'' diye konuştu.

Cari açığa tek başına bu teşvik sisteminin yeterli olmadığını belirten Çağlayan, gideri azaltmanın tek başına yetmediğini, geliri de artırmak gerektiğini kaydetti.

Çağlayan, Türkiye'de belli bir oranın üzerinde arz açığı gösteren, dışardan ithal edilmek zorunda kalınan ve ithalat bağımlılığı haline gelmiş olan sektörlerde bu ithalat bağımlılığını ortadan kaldıracak, Türkiye'de yatırım yapmayı cezbedecek bir yatırım teşvik sistemi hazırladıklarını bildirdi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hepsi de DEVA ya uyar.

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir