EREGL - Ereğli Demir Çelik Hisse Senedi Yorumları : E GRUBU HİSSE SENETLERİ - Page 78

Zaman: 22 May 2012 10:27

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 104  Sonraki

Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: Re: EREGL - EreÄŸli Demir Çelik Hisse Senedi Yorumları
MesajGönderilme zamanı: 16 Åžub 2012 19:52 
Kullanıcı avatarı

Sayın Cem 1778 %43 sermaye artırımı ne demek oluyor?Biz küçük yatırımcıya ne getirecek.Neden gözümüz aydın.15.000 lotum var.Nasıl hesaplamam lazım.Açıklama yaparsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

MesajGönderilme zamanı: 16 Åžub 2012 20:32 
Kullanıcı avatarı

yüzde 43 verdiği gün hisse yuzde 43 değer kaybedecek sonra senın elıne 15000 lotun yuzde 43'ü kadar ekstra lot gececek.ereglı y adı altında gelebılır bır 2 ay sonrada birleşir.Ayrıca bu sene birde temettü verir bu kağıt.ben %112 gibi bir artırım beklıyordum ama bakalım belkı bu sene içinde verir tekrar.

MesajGönderilme zamanı: 16 Åžub 2012 20:33 
Kullanıcı avatarı

[quote="gentleman66"]Sayın Cem 1778 %43 sermaye artırımı ne demek oluyor?Biz küçük yatırımcıya ne getirecek.Neden gözümüz aydın.15.000 lotum var.Nasıl hesaplamam lazım.Açıklama yaparsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.[/quote]

Dostum farz edelim elinde 4 tl den 1000 adet ereğli hissesi var, yarın içinde şirket %43 oranında bedelsiz verecek...bedelsiz günü elindeki1 adet ereğli hissesinin ederi 2.8 tl , 1000 adet hissenin sayısıda 1430 adet olacaktır... Şimdi öncelikle bu durum öncesinde hisse nin bölünmüş fiyatının tekrardan 4 tl civarlarında kalması isteği ve beklentisiyle hissede değer kazanımı bölünme sonrasında ise göreceli olarak düşmüş olan hissenin tekrardan eski fiyata çıkması beklentisiyle yukarı bir hareketlenme gözlenir... tabiii bu durumun hiçbir zaman bir garantisi yoktur ama benim şimdiye kadar gördüğüm 100 adet bedelsiz durumu varsa bunun 99 u bu ortak hareketi yapmıştır...
Tabii hissenin sağlam bir hisse olmasınında bu hareketin desteklenmesinde önemi büyüktür... ki bence eregli de sağlam bir hisse...
Arkadaşım bildiğim kadarıyla kısaca açıklamak istedim ,hesaplarda bir hatam varsa benden bilgili arkadaşların düzeltmesi ni beklerim... Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, sadece beni bağlar... İyi akşamlar...

MesajGönderilme zamanı: 16 Åžub 2012 20:37 
Kullanıcı avatarı

Valla böyle büyük hisselerde genelde bedelsiz ve temettü artışları sonrası hissede hep düşüşler olur ama inşallah tavan olur.

MesajGönderilme zamanı: 16 Åžub 2012 20:51 
Kullanıcı avatarı

[quote="Wolwerine24"]Valla böyle büyük hisselerde genelde bedelsiz ve temettü artışları sonrası hissede hep düşüşler olur ama inşallah tavan olur.[/quote]

Dostum bedelli haberi gelse dediğin doğru derdim çünkü orada patron helinde hisse olan bizlere belli bir bedelli fiyatıyla hisse satmaktadır buna katılmak içinde ekstradan para çıkar cebimizden.... ama bedelsiz de durum farklıdır... ben hiç rastlamadım bedelsiz veya temettü vereceğini açıklayan bir hissenin çoook ekstra bir durum olmadıkça düştüğünü... temettü veren bir şirkette karlılığı olan ve bunu ortaklarından kaçırmayan sağlam bir hisse olduğunu gösterdiğinden dolayı ağırağırda olsa çıkış trendine girer... ytd

MesajGönderilme zamanı: 16 Åžub 2012 20:55 
Kullanıcı avatarı

[quote="cem1778"][quote="Wolwerine24"]Valla böyle büyük hisselerde genelde bedelsiz ve temettü artışları sonrası hissede hep düşüşler olur ama inşallah tavan olur.[/quote]

Dostum bedelli haberi gelse dediğin doğru derdim çünkü orada patron helinde hisse olan bizlere belli bir bedelli fiyatıyla hisse satmaktadır buna katılmak içinde ekstradan para çıkar cebimizden.... ama bedelsiz de durum farklıdır... ben hiç rastlamadım bedelsiz veya temettü vereceğini açıklayan bir hissenin çoook ekstra bir durum olmadıkça düştüğünü... temettü veren bir şirkette karlılığı olan ve bunu ortaklarından kaçırmayan sağlam bir hisse olduğunu gösterdiğinden dolayı ağırağırda olsa çıkış trendine girer... ytd[/quote]
Ayrıca bedelsiz ve temettü verildiği gün hissenin fiyatının düşeceğini belirtmiştim zaten , temettüde dağıtılan kar oranı kadar hesabımıza nakit geçer hissenin değeride bu oranda düşer... bedelsizde de yüzde oranında hisse fiyatı düşer ama elimizdeki lot miktarı artar... bu hareketlerin hemen sonrasında da dediğim gibi çoooook kötü ekstra bir durum olmazsa çıkışa geçer hisse... ytd...

MesajGönderilme zamanı: 16 Åžub 2012 23:04 
Kullanıcı avatarı

Bende bildiğim kadarı ile karalayayım bir şeyler:

Bedelsizde falan ne olacağını yazmış arkadaşlar zaten. Ben şöyle diyeceğim bedelsiz güzel ve düzenli temettü veren şirketler için altın değerindedir yatırımcısı için.
Misal elinde şuan 100 lot var ise temettüden 10 tl alacaksan bu bedelsizden sonra seneye aynı oran temettüden 14 tl alacksın. Yani kira gelirin artıyor. Tabi yatırımcı isen durum böyle ve altın değerinde...
Fakat trader isen eğer bu bedelsiz fiyatlanmış ise beklenti gerçekleştiği için düşüş olabilir. Ama eregl gibi hisseler önceden sızma falan oyunlar gibi şeyler olacağını düşünmüyorum. O yüzden bu bedelsiz fiyatlanmamıştır bence ve bölünme tarihine kadar fiyatlanma yaşayacaktır. Tabi fiyatlanmanın yönünü piyasa iştahı belirleyecektir. Uzun vadeciler lot artırmak isteyebilirler. Ya da traderler elindekileri boşaltmak için fırsat yapabilirler. Bunları zaman gösterir sizde tahmininize göre pozisyon alırsınız.

Çok konu bütünlüğünü sağlayamadım ama umarım yardımcı olur.

MesajGönderilme zamanı: 17 Åžub 2012 01:33 
Kullanıcı avatarı

Ereğli tarihine bakın 20 yıldır neredeyse her sene bedelsiz ya da temettü elınde kagıdı tutan cok kazanıyor uzun vadede.

MesajGönderilme zamanı: 17 Åžub 2012 01:39 
Kullanıcı avatarı

[quote="cem1778"][quote="cem1778"][quote="Wolwerine24"]Valla böyle büyük hisselerde genelde bedelsiz ve temettü artışları sonrası hissede hep düşüşler olur ama inşallah tavan olur.[/quote]

Dostum bedelli haberi gelse dediğin doğru derdim çünkü orada patron helinde hisse olan bizlere belli bir bedelli fiyatıyla hisse satmaktadır buna katılmak içinde ekstradan para çıkar cebimizden.... ama bedelsiz de durum farklıdır... ben hiç rastlamadım bedelsiz veya temettü vereceğini açıklayan bir hissenin çoook ekstra bir durum olmadıkça düştüğünü... temettü veren bir şirkette karlılığı olan ve bunu ortaklarından kaçırmayan sağlam bir hisse olduğunu gösterdiğinden dolayı ağırağırda olsa çıkış trendine girer... ytd[/quote]
Ayrıca bedelsiz ve temettü verildiği gün hissenin fiyatının düşeceğini belirtmiştim zaten , temettüde dağıtılan kar oranı kadar hesabımıza nakit geçer hissenin değeride bu oranda düşer... bedelsizde de yüzde oranında hisse fiyatı düşer ama elimizdeki lot miktarı artar... bu hareketlerin hemen sonrasında da dediğim gibi çoooook kötü ekstra bir durum olmazsa çıkışa geçer hisse... ytd...[/quote]

Dostum bedelliyi hala tam olarak kavrayamasamda bedelsiz ve temettü açılımlarını çok iyi biliyorum.Ancak şöyle bir durum var ereğli Türkiyede en sağlam kağıtlardan biri 20 yıldır en cok veren hısselerın basında ve ımkbnın lokomotifi hele bide oyagın elınden cıksa gorun o kagıdı ne bedelsızler temettuler verıyor.Ancak ereğli imkb ile dogru orantılıdır imkb sert dususlere gırsın dırek asagı yol alır ımkbdekı bu cıkıs trendı surerse dırek eskı sevıyeye gelır hatta gecerde ısrarla şirket karı yukselıyor bır suru dunyaca unlu demır celık sırketlerı bu sırketı ıstıyor oyagın elınden almak oyak askerı kurum bırde ozellestıgınde bu sırketın karını dusunun inşallah tavan tavan gider tabiki.

MesajGönderilme zamanı: 17 Åžub 2012 01:43 
Kullanıcı avatarı

Ayrıca şirketin tavanı 5 milyar 2012 sonu itibariyle 5 milyar olacaktı 3 milyara yükselttiler.O zaman bu sene daha olmayacak mı?Yani bir daha bu sene içinde bedelsiz ya da bedelli vermezler mi?

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 104  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir