Zaman: 21 Eki 2019 23:42






Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4
 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Faiz Geliri Hiç Olmayan Şirket Var mı?
Yeni mesajGönderilme zamanı: 14 May 2012 08:50 
Kullanıcı avatarı
Kayıt: 16 May 2011 11:33
Mesajlar: 361
Meslek: İktisat

silahşör yazdı:
bence burda borsa da şirket olarak değil şirketi bir mal olarak düşünelim.biz şiketin kazncını değil şiketten bir mal satın alıyoruz.aslımda şirkete ortak gibi görünsek de değliz gerçek anlamda.şirket bize bir mal satıor. bu malın adı da hisse senedi.ancak temettü biraz farklıdır.
şöyle diyelim pazarcı ,sattığı ürünleri haram yoldan kazanıyor diye bizim aldığımız ürünlerde mi haram.O pazarcıyı bağlar bizi değil.


Eğer bir dine mensupsanız ve o din alimleri müctehidleri, içtihatlar ile meseleye açıklık getiriyorsa,
bir birey olarak 'bence' diyerek hüküm vermeniz doğru olmaz...

(En azından bu hükmün dikkate alınmaması gerekir...)

O yüzden lütfen araştırıp ehli sünnetin uygulamalarına bakalım ve sonrasında bir söz söyleyelim..


Çevrimdışı
 Profil  
 Mesaj Başlığı: Re: Faiz Geliri Hiç Olmayan Şirket Var mı?
Yeni mesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2012 01:54 
Kullanıcı avatarı
Kayıt: 10 Haz 2011 22:52
Mesajlar: 127
Meslek: Otel İşletmeciliği

onca zaman geçmiş konu sonuca bağlanmamış ... mesela bende adel var bu helal mi haram mı şimdi


Çevrimdışı
 Profil  
 Mesaj Başlığı: Re: Faiz Geliri Hiç Olmayan Şirket Var mı?
Yeni mesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 17:05 
Kullanıcı avatarı
Kayıt: 28 May 2012 21:38
Mesajlar: 95
Meslek: Belirtmedi

HİÇ KİMSE UZAKTAN GAZEL OKUMASIN.SEANTA MÜŞTERİLERİ GÖRÜYORUM ADAM HACCA GİTMİŞ GELMİŞ BEN BANKA VE İÇKİ SATAN HİSSE ALMAM DİYOR.AMA DİGER HERTÜRLÜ KAGIDI ALDIGI GİBİ KREDİ KULLANIP KREDİ FAİZİ VERİYOR.BORSA DEMEK FAİZ DEMEK KREDİ DEMEK KIYISINDAN KÖŞESİNDEN KİMSE BİRŞEYLER ÇIKARMAYA ÇALIŞMASIN .HA BEN FAİZSİZ ALIM SATIM DİYORSAN ALTIN AL ANA PARANLA KAR ZARAR SENİNDİR AMA BURDAKİ TÜM HİSSELER ALBARAKATÜRK DAHİL BU DÖNGÜNÜN İÇİNDEDİR VE İÇİNDE OLMAK ZORUNDADIR


Çevrimdışı
 Profil  
 Mesaj Başlığı: Re: Faiz Geliri Hiç Olmayan Şirket Var mı?
Yeni mesajGönderilme zamanı: 13 Haz 2013 15:57 
Kullanıcı avatarı
Kayıt: 08 Mar 2010 13:00
Mesajlar: 181

Açın bilançoları bakın faiz var mı yok mu ?
Hariçten gazel okumayın...


Çevrimdışı
 Profil  
 Mesaj Başlığı: Re: Faiz Geliri Hiç Olmayan Şirket Var mı?
Yeni mesajGönderilme zamanı: 13 Haz 2013 16:00 
Kullanıcı avatarı
Kayıt: 25 May 2010 21:10
Mesajlar: 4780
Konum: Suya düştüğünüz için değil, sudan çıkamadığınız için boğulursunuz...
Meslek: Belirtmedi

maktk yazdı:
HİÇ KİMSE UZAKTAN GAZEL OKUMASIN.SEANTA MÜŞTERİLERİ GÖRÜYORUM ADAM HACCA GİTMİŞ GELMİŞ BEN BANKA VE İÇKİ SATAN HİSSE ALMAM DİYOR.AMA DİGER HERTÜRLÜ KAGIDI ALDIGI GİBİ KREDİ KULLANIP KREDİ FAİZİ VERİYOR.BORSA DEMEK FAİZ DEMEK KREDİ DEMEK KIYISINDAN KÖŞESİNDEN KİMSE BİRŞEYLER ÇIKARMAYA ÇALIŞMASIN .HA BEN FAİZSİZ ALIM SATIM DİYORSAN ALTIN AL ANA PARANLA KAR ZARAR SENİNDİR AMA BURDAKİ TÜM HİSSELER ALBARAKATÜRK DAHİL BU DÖNGÜNÜN İÇİNDEDİR VE İÇİNDE OLMAK ZORUNDADIR



asyab da dahil mi :))


Çevrimdışı
 Profil  
 Mesaj Başlığı: Re: Faiz Geliri Hiç Olmayan Şirket Var mı?
Yeni mesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2014 17:38 
Kullanıcı avatarı
Kayıt: 14 Ağu 2014 17:10
Mesajlar: 1
Meslek: Diğer

Çalıştığım firma yatırım için yada ihtiyaç durumunda banka kredisi kullanıyor,kimi zamanlarda ise mevcut nakitten faiz getiriside alıyor. Şimdi benim bu şirketten aldığım maaş bile caiz değil o zaman her ne kadar alın teri ile kazansamda. Bu çok ince bir konu ve fetva vermek bana düşmez ama hayatın içinde kazanırkende harcarkende mecbur kalarak bazı şaibeli durumlarla karşı karşıya kalınabiliyor.Hissedar olunan şirketin yaptığı iş elbette önemli fakat bir fert olarak yaşam boyunca caiz mi değil mi tartışılabilecek onlarca konu varken,bir şirketin bunlardan uzak olabilmesi mümkün olamaz.
Bence banka ,alkollü içecek ve direk faiz getirisi üzerine çalışan hisseler rahatsızlık vermeli gerisi ise size kalmış.


Çevrimdışı
 Profil  
 Mesaj Başlığı: Re: Faiz Geliri Hiç Olmayan Şirket Var mı?
Yeni mesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2014 20:39 
Kullanıcı avatarı
Kayıt: 16 Haz 2013 23:32
Mesajlar: 802
Konum: istanbul
Meslek: Eczacı

bu konuda fetva veya görüş belirtmek çok zor. ben başımdan geçen bir olaı anlatmak istiyorum ocak ayının başlarıydı şirketleri inceliyordum yazıcı holding dikkatimi çekti yatırıne oldu kiılabilir diye düşündüm sonra iştiraklerine baktım adel,ısızu.. piyasada büyük şirket diye nitelendirdiğimiz her şirket bu holdingin sonra bir baktım içinde anadolu efes te var kendi kendime orda dur dedim bunu ben almamalıyım iyi ama hangi hisseye el atıp incelesem kıyısından köşesinden veya direkt faizin alkolün içine girmiş derken ittfh u farkettim o zaman fiyatı 1,60-1,65 civarıydı ya dedim al u kağıdı en azından faizden alkolden uzak ve bünyesinde adese falanda var konyadan bilirim adeseyi düzgün bir firma o zaman alayım dedim aldım ve 1,70 civarı çıktı satmadım sonra geri indi çok cüzi bir kar ile sattım ve kağıt 3.50 li rakamlara çıktı kendi kendime bu bir işaret mi diye düşünmedimde değil hani yani..

ancak konu bu değil ben buraya niye yazma gereği hissettim fatihkaan78 arkadaşa teşekkür etmek için. çünkü borsayorumu.com un yapamadığını yaptı yaşı benden belki küçük belki büyük ama borsa yaşı kesinlikle benden büyük olan rafa kalkmış tozlanmış eskileri piyasaya çıkardı. ben bakıyorumda bu sayfaya yazanlar en eskiler olmuş kayıtları 2009-2010-2011 kayıtlılar yazmış ben çoğunu tanımam hatta sadece luser in ismini duymuştum o da dahil kimler çıkmış piyasaya maşallah.
teşekkürler fatih :)


Çevrimdışı
 Profil  
 Mesaj Başlığı: Re: Faiz Geliri Hiç Olmayan Şirket Var mı?
Yeni mesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2014 20:44 
Kullanıcı avatarı
Kayıt: 13 Mar 2014 13:50
Mesajlar: 20
Meslek: Makina Mühendisliği

bugünİslamcı olarak bilinen BİMin Yahudi ortağı vardır .
Bugünİslami bankalardan Kuveyt türkten kredi almaya gittiğinizde faizle kredi veriyor AMA VERİRKEN FAİZ İSMİNİ KULLANMIYORLAR halbuki ister kar payı ister başka bir ad taksınlar , islami katılım bankalarıda faizle çalışıyor ç


Çevrimdışı
 Profil  
 Mesaj Başlığı: Re: Faiz Geliri Hiç Olmayan Şirket Var mı?
Yeni mesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2014 22:49 
Kullanıcı avatarı
Kayıt: 08 Haz 2014 10:09
Mesajlar: 52
Meslek: İşletme

herkesin güvenebileceği bir otorite boşluğu var. Esasında güvenilebilecek vakıflar ve cemaatler var, fakat bu otoritelerin bu konulara detaylı eğilimi yok.
Cemaat denilince de son zamanlarda yaşananlardan dolayı insanların ilk aklına gelen cemaatin tabanını ve kendisine gönül vermiş milyonları düşürdüğü hayal kırıklığı ortada (asla siyasi bir ifade değil, bizatihi kendisi ile ilgili)...
insanlar parçaları birleştirdikçe vah vah diyor.
Bir ilüzyonun görülmeyen kısımlarını görmek gibi. Bu durum sahabe zamanında da vardı.İslamda bunun bir de adı var.
Bir hatada direnme ahlakı müslümana yakışmaz. Zira Dilim varmıyor ama bu Firavun ahlakıdır. Maazallah
Vesselam


Çevrimdışı
 Profil  
 

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4


 Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir



Geçiş yap:  
Uyarı : Bu sitede herhangi bir üyenin mesajı nedeniyle haklarınızın ihlal edildiğini düşünüyorsanız borsayorumu@borsayorumu.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.