GUBRF - Gübre Fabrikaları Hisse Senedi Yorumları : G GRUBU HİSSE SENETLERİ - Page 51

Zaman: 22 May 2012 11:20

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 64  Sonraki

Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: Re: GUBRF - Gübre Fabrikaları Hisse Senedi Yorumları
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2012 10:20 
Kullanıcı avatarı

endex1 yazdı:
hazan yazdı:
Merhabalar, bir ricam olacak sizlerden yorumlarınızı bizimde anlayacağımız şekilde yapamaz mısınız? Nedir ne olacak bu hissede? Kısa vade ya da uzun vadede ne olur?

Teşekkürler

Şirket 2012 yılında 2.5 milyar ciro hedefledim diyor.%10 kar etse 250 eder.
Sermaye 83 olduğuna göre 30 tl cıvarı, analistler hedef fiyat tahmini yaparlar.
Son fiyat 12.25 olduğuna göre %145 potansiyel mevcuttur denilebilir.

Eğer İran ile ilgili bir olumsuzluk görülmesse hissenin bence önü açıktır.

Çok teşekkür ediyorum, elimdeki kağıdı zararına satmak istemiyorum. 1.5 yıl veya daha fazladır bu kağıtta bekliyorum. Kendimi hiç sabırlı bilmezdim, sabır etmeyi öğrendik borsada. Herkes için hayırlısı olsun.

MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2012 22:26 
Kullanıcı avatarı

hazan yazdı:
endex1 yazdı:
hazan yazdı:
Merhabalar, bir ricam olacak sizlerden yorumlarınızı bizimde anlayacağımız şekilde yapamaz mısınız? Nedir ne olacak bu hissede? Kısa vade ya da uzun vadede ne olur?

Teşekkürler

Şirket 2012 yılında 2.5 milyar ciro hedefledim diyor.%10 kar etse 250 eder.
Sermaye 83 olduğuna göre 30 tl cıvarı, analistler hedef fiyat tahmini yaparlar.
Son fiyat 12.25 olduğuna göre %145 potansiyel mevcuttur denilebilir.

Eğer İran ile ilgili bir olumsuzluk görülmesse hissenin bence önü açıktır.

Çok teşekkür ediyorum, elimdeki kağıdı zararına satmak istemiyorum. 1.5 yıl veya daha fazladır bu kağıtta bekliyorum. Kendimi hiç sabırlı bilmezdim, sabır etmeyi öğrendik borsada. Herkes için hayırlısı olsun.

Rica ederim.Sık sık hisse değiştirenler,daldan dala atlayanlar,istatistiklere göre fazla para kazanamamıyorlar.
İyi,uygun yerden,geleceği parlak sektör ve kağıt seçimi,orta,uzun vadede iyi kazanç getirir.

MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2012 22:55 
Kullanıcı avatarı

moderatör ALLAH BELANI VERSİN SENİN niye son 3 yorumumu sildiniz ulan

MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 09:52 
Kullanıcı avatarı

endex1 yazdı:
Rica ederim.Sık sık hisse değiştirenler,daldan dala atlayanlar,istatistiklere göre fazla para kazanamamıyorlar.
İyi,uygun yerden,geleceği parlak sektör ve kağıt seçimi,orta,uzun vadede iyi kazanç getirir

Günaydın herkese,
Peki acaba biz doğru kağıtta mıyız ne dersiniz? Teşekkür ediyorum yorumlarınız için..

MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 10:35 
Kullanıcı avatarı

hazan yazdı:
endex1 yazdı:
İyi,uygun yerden,geleceği parlak sektör ve kağıt seçimi,orta,uzun vadede iyi kazanç getirir

Günaydın herkese,
Peki acaba biz doğru kağıtta mıyız ne dersiniz? Teşekkür ediyorum yorumlarınız için..

Günaydın.

Temel açıdan doğru kağıtta olduğumuz doğrudur.
Neden derseniz?
Şirket her yıl cirosunu artırıyor,buna bağlı olarak kar da artıyor,,bu sene kar ın düşük gelmesinin tek nedeni 209 milyon tl finansman gideri ödemesidir.
Şirketin borcu olmasaydı,kar şu anda 250 cıvarında gelecekti.
Razi nin borcunun 30 milyon tl ye düşeceğini düşünürsek,2012 de yüksek kar yazacağını söyleyebilirim.

Burada kağıdı etkileyecek tek faktör İran la bir savaş ın çıkıp çıkmayacağıdır.Eğer görüşmeler olumlu sonuçlanır,İran la uzlaşma yoluna gidilirse,gübre çok hızlı yukarı atak yapacaktır.

MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 10:53 
Kullanıcı avatarı

Başbakan bugün İran a gidiyor,,kısada belki olumlu etkilenebilir.

MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2012 17:08 
Kullanıcı avatarı

endex1 yazdı:
hazan yazdı:
endex1 yazdı:

Günaydın herkese,

Günaydın.

Temel açıdan doğru kağıtta olduğumuz doğrudur.
Neden derseniz?
Şirket her yıl cirosunu artırıyor,buna bağlı olarak kar da artıyor,,bu sene kar ın düşük gelmesinin tek nedeni 209 milyon tl finansman gideri ödemesidir.
Şirketin borcu olmasaydı,kar şu anda 250 cıvarında gelecekti.
Razi nin borcunun 30 milyon tl ye düşeceğini düşünürsek,2012 de yüksek kar yazacağını söyleyebilirim.

Burada kağıdı etkileyecek tek faktör İran la bir savaş ın çıkıp çıkmayacağıdır.Eğer görüşmeler olumlu sonuçlanır,İran la uzlaşma yoluna gidilirse,gübre çok hızlı yukarı atak yapacaktır.

Sadece bu hisse senedinde olduğum için değil İran dünyanın bütün heryerindeki savaşa, öfkeye HAYIR! Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum, umarım en kısa sürede bir kaç atak yapar da hepimiz bir şekilde kurtuluruz :)

MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2012 13:06 
Kullanıcı avatarı

herkese merhaba

MesajGönderilme zamanı: 02 Nis 2012 19:10 
Kullanıcı avatarı

SIRKET BUYUK AMA INSANI BEZDIRIYOR
AMA BIR GERCEK VARKI YO ALACAK AGIR AGIR AMA YOL ALACAK ILK HEDEFI 13.50

MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2012 09:17 
Kullanıcı avatarı

KAPASİTELERİ DÜŞÜK

Türkiye’de yılda yaklaşık 3.3 milyon ton gübre üretimine karşılık tüketim talebi 5.5 milyon ton arasında. Bu da talebin önemli bir kısmını ithalatla karşılamamıza neden oluyor. Gübre üreticiler hammaddeye erişimdeki sıkıntılar ve mevsimsellik gibi nedenlerle düşük kapasiteyle çalışıyor. Aslında üretim kapasitesi 5.5 milyon ton civarında.

Türkiye gübre üretiminde Tefken Holding iştiraki Toros Gübre yüzde 32 Pazar payıyla lider durumda. Toros Gübre’yi yüzde 31.92 ile Gübre Fabrikaları, yüzde 7 ile Bağfaş, yüzde 3 ile de Ege Gübre izliyor.

Gübre sektörünün geleceği parlak........Gübre fabrikalarının borcu olmasaydı,2.500 milyar ciroya karşılık,600 milyon tl kar etmesi işten bile değildi,,ama borçlar yatırım için kullanıldığından,önümüzdeki yıllarda bunun kara dönüşmesi kaçınılmaz olacak.
Ayrıca bir kapasite artışında cironun ve karın daha da yükselmesi mümkün görünüyor.
Gübrf nın önümüzdeki yıl borcunu sıfırlayabileceğini düşündüğümüzde,karlılık artışının da yükselerek devam edeceğini ve bunu fiyatlarına yansıtacağını söyleyebilirim.

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 64  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: smile07 ve 2 misafir