İMKB'nin yönü yarın ne olur (Lütfen gerekçe bildiriniz!!!) : GÜNCEL BORSA YORUMLARI - Page 16

Zaman: 22 May 2012 11:38

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: Re: İMKB'nin yönü yarın ne olur (Lütfen gerekçe bildiriniz!!!)
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2011 10:10 
Kullanıcı avatarı

not düşerken etilenmeyen dış borsalara karşın bizim borsa tepe taklak oldu
kurtarma fonu 2 katına çıkabilir dendiğine göre artıya geçebilir

MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2011 14:50 

veyselcicek1971 yazdı:
hep düşmeden önce yazıyorum demi felaket tellalı gibi ha. amerika 12.000 lerde almanya,6000 lerde imkb 100 58.000 i görürmü dersiniz. ralli için yolun sonu yaklaşıyor

söylemiştim demek istemiyorum ama avrupa patlarsa imkb 100 endeksi 38.000- ile 52.000 arası çalışır. biraz nakitiniz her zaman bulunsun, ne olur ne olmaz . 61.500 olmasını isterim tabiki..

MesajGönderilme zamanı: 14 Ara 2011 18:58 

tobolar gerçekleşmedi, hızlı yükselişe giremedik ama yarın ufak bir tepki olur sanırım. sonraki günler yukarıda yazılıdır, aynı düşüncedeyim. ytd.

MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2011 19:48 

endeks in yarın yapacağı işlem hacmi önemli . alım yönünde hacim artmaz ise eksiye döneriz. hacim artarsa biraz daha gideriz 56.000 yoluna girer. uzun vadede yukarıdakı düşüncem değişmedi. kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. yabancı sermeyenin yarıdan fazlasını temsil eden imkb den başka ne bekleyebilirizki. hisse seçimi böyle günlerde çok önemli.ytd.

MesajGönderilme zamanı: 02 Nis 2012 18:15 
Kullanıcı avatarı

Resim

MesajGönderilme zamanı: 02 Nis 2012 18:19 
Kullanıcı avatarı

dyoby yarın nasıl bir yol izler 1.48 de aşağı düşermi

MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2012 00:11 
Kullanıcı avatarı

Gozden kacirilan IMKB 30 hisselerinin durumu. ------- ENDEKS e muhtemel etkileri -----

G20 toplantilarindan cikardigim sonuc Turkiye nin yakinda 3 ay yada en gec 6 ay icerisinde notu artilacagi yonunde. Bu sonucu destekleyen faktorler yabanci fonlarin rahat hareket etmesi icin yuzde 75 hisse iceren fonlara stopaj in kalkmasi ki elimde bu fondan var su anda. Bir diger cok deger verdigim duyum ise Wikileaks belgelerinden M.S ye yabanci kredi derecelendirme kuruluslarinin gecen sene not artimi icin soz vermis olduklari. Yalniz gecen yil cari acik felam derken not artimini yediler. Bu sene petrol arttigi halde hukumetin dolari da artirmasi ile cari acik gerilemeye basladi. Adamlarin elinde not artimi yapmamak icin arguman kalmadi.

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekon ... -detaylari

http://en.wikipedia.org/wiki/Credit_rating_agency

http://www.haberler.com/maliye-bakani-n ... si-haberi/

Su anki notumuz BB+ ( yatirim yapilamaz – spekulatif ) bir sonraki seviye ise BBB- ( Alt Orta Derece ) yatirim yapilabilir yani.

http://en.wikipedia.org/wiki/Credit_rating

Emeklilik fonlari artik duymayan kalmadi rklamlarla olsun, banka danismanlari ile olsun, gazteler ile olsun heryerde surekli bir bombardiman icersindeyiz. Ozel emeklilik yapmaya karar verdiniz ve bir banka ile anlastiniz. Banka size risk formu doldurdu. Hisseci siniz ya maksimum risk cikti formdan. Size IMKB 30 hisse fonu onerdi ornegin. Yani yatirdiginiz primler ile sizin adiniza bankanin yapmis oldugu IMKB 30 un hareketine benzer dalgalanmasi olan bir hisse sepeti yapildi. Burada isin enteresan yani bizim konumuzlada iliskili kisimi faraza siz diyemiyorsunuzki bankaya ben butun emeklilik fonumun fener, latek, ateks ve hatek hisselerinden olusmasini istiyorum. Boyle bir esnek secenek yok. Illa banka sizin yerinize ne kadar yuksek risk faktorunuzde ciksa sececek.

http://www.spk.gov.tr/digermenuler/hand ... nuheader=0

Ayni bu ornekte anlattigim uzere yabanci yatirim sirketlerinin emeklilik fonlarida ( buyuklugu 20 trilyon $ ) bir ulkeye ancak yatirim yapilabilir seviyede ise girebiliyorlarki trilyonluk fonlardan bahsediyoruz.Sebebi ise malumunuz yaslilarin elindeki avucundakini kaybetme riskini goze alamamak. ( Bu arada derecelendirme kuruluslarinin guvenilirligi hepmizin malumu. Yunanistana verilen notlarda. )

Siradan bir amerikan vatandasisiniz ve 400 dolarlik fon icin aylik para ayiriyorsunuz. En riskli getiriside ve dogal olarakta getirisi en yuksek kagitlari istiyorsunuz bu kagitlar ise BBB- seviyesindeki ulke kagitlari yada bonolari olabiliyor. Ornek Hirvatistan BBB-. Hayir garanticisiniz yalniz genede hisse den sasmam diyorsaniz ornegin Almanya AAA kagitlarini sizin adiniza yatirim sirketi aliyor. Bu sekilde emekliliginize kadar bu kagitlar muhafaza ediliyor ve emeklilikle beraber ya hepsi bozulup veriliyor yada parca parca bozup maas olarak aliyorsunuz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pension_fund

Turkiye nin notu arttigi zamanki yaz aylarinda bekliyorum. Ozellikle IMKB 30 hisseleri yabanci fonlarin Turkiyeye gelmesi ve alabilecekleri hisse olarak IMKB 30 un one cikmasi ile ( Risk seviyesi minimum ) patlayacaktir.

Bu durumda VOB icin uzun vade hedefim 115 bininde gerceklesecegini. Garan in ise yine uzun vadede 10 tl ler civarina gelecegini dusunuyorum.

NOT: Ilerde devlet ozel emekliligi olanlara ya ozeli sececeksin yada devleti sececeksin diyebilir diye de dusunmuyorum degil. Bu bakimdan ozel emeklilik yaptiranlar yabanci para cinsinden ( Turkiye burasi ) ve bu riskide goze alarak yaptirsinlar. Yillarca adlarina yatirilan sgk primleri haybeye gidebilir ozeli secerlerse eger.

Tamamen sahsi goruslerimdir

Kesinlikle Yatirim Tavsiyesi Degildir.

MesajGönderilme zamanı: 01 May 2012 03:51 
Kullanıcı avatarı

GARANTI SAYFASIN DA DA PAYLASTIGIM TEKNIK ANALIZI BORSAYA YON VEREN GARANTI HISSELERI OLDUGU ICIN BURDA DA PAYLASIOYORUM. KISA DAN UZAK DURULMASI KAANATINDEYIM. PARCA PARCA UZUN ACMAK EN IYISI DIYE DUSUNUYORUM TABI STOP LOSS LU.

post837768.html#p837768

GARAN 30.04.2012 TEKNIK ANALIZIM

GARANTI BANKASI 23.04.2012 TARIHLI YORUMUMDA DA BELIRTMIS OLDUGUM IKINCI FIBONACCI DESTEK NOKTASI OLAN 6,44 NOKTASINA DEGDI VE ORADAN GELEN TEPKI ILE 6.46 DAN GUNU KAPATTI.

BU AYIN VOB ICIN VADE SONU OLMASI ITIBARI ILE BU GERILEMENIN YASANDIGINI DUSUNUYORUM. ONUMUZDEKI GUNLERDE NOT ARTIRIMI HABERLERI ILE GRAFIKTE DE BELIRMIS OLDUGUMUZ PATTERN OLUSUMUNUN YUKARI YONLU 5. AYAGI OLUSACAKTIR VE BIR KAC AYLIK ZAMAN PERYODUNDA HISSENIN 8 TL. CIVARINA ULASACAGINI DUSUNUYORUM.

Resim

Uploaded with ImageShack.us

YATIRIM TAVSIYESI DEGILDIR

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir