Neden zarar ediyorum sorusuna... : GÜNCEL BORSA YORUMLARI

Zaman: 24 May 2012 00:01

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver

Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: Neden zarar ediyorum sorusuna...
MesajGönderilme zamanı: 16 Oca 2011 02:45 
Kullanıcı avatarı

Daha önce paylaştığım bir konu. Fakat birkaç kişi haricinde dikkatle okunduğundan emin bile değilim. Neden zarar ediyorum ? sorusuna cevap isteyen yatırımcılar için söylüyorum.
Bu konuyu paylaşmak istiyorum. Piyasaları yıllardır izliyorum. Son dönemlerde borsaya yatırımın artması ? Gelişen olayları göz önüne almak gerekirse eğer neler yaşandı.

Borsaya yatırımın artması küçük yatırımcıların altının çok yükselmesinden dolayı altına yatırım yapmaktan kaçındığı ve endeksimizin 50.000 seviyelerinden 70.000 seviyelerine gelmesi ile küçük yatırımcılar borsaya yatırımı daha çok arttırdı. Buna ek olarak ise spek. olayları. Örneğin Ahmet küçük yatırımcı olsun. Ona gelen duyum ile x hisse senedini alıyor ve kazanıyor. Aynı yerden gelen duyum ile etrafındaki arkadaşlarına söyleyerek borsaya yatırımı arttırıyor.

Gelişen olayları geriye dönerek bakalım. Endeksimiz hergün yükseliş içerisinde artıyor. ASLAN çimento ve KENT hisse senetleri uçup gidiyor. Soruyorum size KENT firması ile TÜPRAŞ firmasını karşılaştırın. O dönemde KENT firmasının piyasa değeri TÜPRAŞ ın piyasa değerini geçmişti. Bu finansal açıdan çok mantıklı değildi. Kazananlar oldu ve SPK başkanı çıkıp bir açıklama yaptı ve hisseler aşşağı yön çevirdi. Olan küçük yatırımcıya oldu ve açıklamasında küçük yatırımcıyı koruyoruz oldu. Sizce korudular mı ?

Daha sonrasında gelişen ise hisseleri gruplara ayırmak oldu ve o gün KENT kağıdı 160 liraydı. 400 lira iken 160 liraya gelmesi daha da ilginç olaydı. Akabinde ise yabancıların istekleri üzerine aracı kurumların görünmesi kaldırıldı. Bu küçük yatırımcıyı çok etkiledi. Bazılarımız farkında oldu bazılarımız ise olamadı. Küçük yatırımcılar yabancı fonların alım yaptığı kağıtlara yönelerek kazanç elde edebiliyorlardı. Şimdi ise t+2 de görebiliyoruz. Yani aldılar sattılar ve biz aldıklarından 2 gün sonra görüyoruz fakat ertesi gün sattıklarında 3 gün sonra görüyoruz yani bizim aldığımız gün onlar zaten satmış oluyorlar. Şu anda yabancıların IMKB den para çıkışı görülüyor. Hiç nedenini araştırdınız mı ? Bunlarla yetinmeyip şu anda endeksin böyle olmasını gerektirecek bir sebep varmı ? Piyasalar bazı nedenlerden dolayı bu hale gelebilir. Ülkemizdeki ekonomik kriz, deprem, savaş, vb... peki şu anda hangi sorunla karşı karşıyayız ki bunlar yaşanıyor. Endeksi tahmin edebiliyoruz fakat neden geldiğine anlam veremeden. Piyasalarda daha önce VOB yoktu. Yeni icat edildi. Şimdi varant. Her yeni çıkardıkları sistemle kazançları elde eden kişiler kimler ? Bu kadar yaşanan olaylar sizce planlanmışmı ?

Yatırımcı arkadaşlara sesleniyorum ben. Yazdıklarımda art niyet veya kötü bir düşünce yoktur. Sadece küçük yatırımcıların kaybetmelerini değil küçük kazançlarının olması için düzenlenen birşey olmasını istiyorum. Küçük yatırımcıları korumak adına neden bir fon kurulmuyor ?

Yaşadıklarım gördüklerim ile şaşırıyorum sadece. Ünlü borsacının yaptığını bizim IMKB de yapsak ne olur biliyormusunuz ? Yatırımcı bütün yatırımını kaybeder.

Soruyorum size hep size yükselecek kağıtları söylüyorlar değil mi ? Kim UCAK hisse senedinin faaliyetlerini durduracağını yazmadı ? ve halen de UCAK hisse senedini alan yatırımcılarımız var. Peki bilginiz varmı şirket sahibi şirketi kapatıp İsviçre 'ye tüm nakiti aktarsa gece swift yaparak elinde kağıdı bulunan yatırımcılarımız ne yapabilir ?

Bu yazının devamını getirsem inanın bana bu sayfalar yetersiz kalır. Sadece şunu önerebilirim. ( ne önerirsiniz ? sorularına karşın.) Piyasadaki stratejiyi çözmenizi. Çözdüğünüz her strateji size kar sağlayacaktır. Fakat şunu da belirtmeliyim ki hergün her hafta her ay değişik stratejiler yapılıyor.

Saygılarımla;

Mesaj BaÅŸlığı: Re: Neden zarar ediyorum sorusuna...
MesajGönderilme zamanı: 18 Oca 2011 15:09 
Kullanıcı avatarı

yazdıkların için tesekkür ederim. kendimize strateji geliştirirken nelere dikkat etmemiz lazım. aracı kurumun iyi olup olmadıgını nasıl anlarız. bu konularda sizden bilgi almak isterim . kolay gelsin bol kazançlar

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir