Düştükçe Kademeli Alım Uygulama Stratejisi : GÜNCEL BORSA YORUMLARI

Zaman: 24 May 2012 00:18

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: Düştükçe Kademeli Alım Uygulama Stratejisi
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2010 20:13 
Kullanıcı avatarı

Benim stratejim, aşağıya düşen bir hisseye yakalanırsam aldığım kadar hisseden tekrar alış gerçekleştiriyorum. Tekrar...Tekrar...Tekrar...
Mesela: 100 hisse aldım. Düştüğünde 100 hisse daha alıyorum, düştüğünde bu kez 200 hisse alıyorum, tekrar düşerse 400 hisse alıyorum, yine düşerse 800 ..... 1600...3200....6400.... bu böyle katlanarak hep alış gerçekleştiriyorum. Paranın hepsiyle birden alış yapmıyorum. Dolayısıyla hissenin değer ortalamasını aşağıya çekiyorum... Bu bir stratejidir... Hepinize bol kazançlar...

Borsada yüzde 10 çok yüksek bir oran... Yüklü alış yaptıysanız tabii ki. "Bana yeter" diyen satış yapıyor, sabırlı olmak cesaret ister borsada... Hepinize bol kazançlar...

Mesaj BaÅŸlığı: Re: Düştükçe Kademeli Alım Uygulama Stratejisi
MesajGönderilme zamanı: 13 Ara 2010 06:33 
Kullanıcı avatarı

ozcanis yazdı:
Benim stratejim, aşağıya düşen bir hisseye yakalanırsam aldığım kadar hisseden tekrar alış gerçekleştiriyorum. Tekrar...Tekrar...Tekrar...
Mesela: 100 hisse aldım. Düştüğünde 100 hisse daha alıyorum, düştüğünde bu kez 200 hisse alıyorum, tekrar düşerse 400 hisse alıyorum, yine düşerse 800 ..... 1600...3200....6400.... bu böyle katlanarak hep alış gerçekleştiriyorum. Paranın hepsiyle birden alış yapmıyorum. Dolayısıyla hissenin değer ortalamasını aşağıya çekiyorum... Bu bir stratejidir... Hepinize bol kazançlar...

Borsada yüzde 10 çok yüksek bir oran... Yüklü alış yaptıysanız tabii ki. "Bana yeter" diyen satış yapıyor, sabırlı olmak cesaret ister borsada... Hepinize bol kazançlar...

yani sonuç olarak bu hisse nasılsa eninde sonunda yükselecektir düşüncesinden yola çıkıyorsunuz değilmi? yanlış anlamadım?

MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 02:01 
Kullanıcı avatarı

ozcanis yazdı:

merhaba arkadaşım yukarıda anlattığın taktik çok güzel de o işi ancak değirmenin suyunu çaydan çekenler uygulayabir diye düşünüyorum yani ky cıya pek hitab etmiyor bence stop losst seviyesi belirlemek herzaman daha garati bir stratejidir bu benim kendi düşüncem iyi geceler.
Alıntı:

MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 02:19 
Kullanıcı avatarı

Değerli kardeşim,yazdığınız yazıyı okudum size muhalefet etme gayesi ile yazdığımı lütfen düşünmeyiniz.
Öncelikle birşey belirtmek isterim,ben şuna inanırım kişinin kendi finans durumuna göre ve kişisel özellik,beklentilerine göre bir oyun planı bir stratejisi olmalıdır.Bu elbette kişiden kişiye göre değişir.Kazanmanın en iyi yolu kişinin kendisi tarafından koyduğu sahip olduğu,test ettiği ve sürekli uygulayarak kazandığı kişisel yöntemi ve bu şekilde kendine koyduğu disiplindir.
Eğer şimdi siz kişisel olarak bu strateji ile kazandığınızı söylüyor iseniz buna kimsenin muhalefet etme şansı olmamalıdır.Çünkü siz bu sistemi test etmiş kendi beklenti ve finans durumunuza göre bir oyun kuralı ortaya koymuşsunuzdur.
Ancak ben şunu eklemek isterim.Bu sistem başkası üzerinde aynı etkiyi yaratmayabilir,tamami ile tersi sonuçlar doğruması da mümkündür.Bu sistemde kişinin ilk aldığı tutar çok önemlidir.
Ayrıca örneğin ben,geriye giden fiyatlarda sürekli alım yapmayı uygun görmem.Bu bana göre zarar yazabilir,hatta tam tersi geriye giden fiyatlar da stop loss kullanmak bana göre daha doğru bir stratejidir.
Ancak bu yazdığınızın tam aksini yani çıktıkça kademeli alım uygulama stratejisini uyguladığım olur.
Bu da bir yöntemdir.Hiçmi düştüğünde maliyet düşürmem eğer doğru noktada stop koymamış isem kağıdın dip noktasında alımı uygun görür burdan maliyet düşürmeyi uygun görürüm kendimce.
Dediğim gibi sizin yönteminize muhalefet olsun diye yazmadım ancak bu da benim düşüncem.
Bu işte tek doğru diye bir şeyi savunmak doğru olmayandır esasen.
Ancak doğru olan birşey vardırki,o da ;Zaman içerisinde paylaşımlarımız sayesinde birbirimizden öğreneceğimiz çok şey olduğudur.
Bol kazançlar dilerim.Saygılarımla...

MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 04:23 
Kullanıcı avatarı
Konum: Her hissenin yönünü bilseydim İSTANBUL un yarısı benim olurdu!!

Eğer aldığım hisse ilk andan itibaren beklentimin tersi yönünde hareket ediyorsa o hisseden soğurum ve hayrını ancak çok uzun zaman bekledikten sonra görürüm. o nedenle maliyet düşürmeyi bende çok fazla kullanmıyorum (özel durumlar hariç ) zarar kes bence daha uygun bir yöntem...bu yolla çooook uzun seneler bir hissenin başını beklemek durumunda kalabilirsiniz...takdir sizin...ytd

MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 04:50 
Kullanıcı avatarı

ozcanis yazdı:

üstadlar bu durumu artısıı ve eksisini söylemişler zaten. arkadaşın stratejisi tabiki kendisi bilir fakat acemi birisi olarak bunun uygulanabilirliği çok az diye düşünüyorum. yani ortalama 10.000 ile borsaya giren bir ky, parasını 5 e bölerek alım yapsa bile arkadaşın stratejisiyle en fazla 3 defa maaliyet düşürebilir. eğer arkadaşın stratejisinin olabilmesi için 10.000 lirasını en az 100 e felan bölmesi gerekir :) o da 100 lira yapar. yani 10.000 lirası olan birisi bir hisseye ilk 100 lirayla mı girer. :) hiç sanmıyorum.

bende halen mems1 var. maaliyet 1.59 ve bu kağıt 0.94 leri görmesine rağmen hala maaliyet düşürme yapmadım. kağıda yanlış zamanda girdik ve stop loss yapamadık. ve araştırmalarıma göre kağıt 0.80 leri göreceğini düşündüğümden halen o seviyelere gelmesini bekliyorum.

MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 12:25 
Kullanıcı avatarı

1 lira fiyattan 1000 hisse aldım farzediyorum. totalde 1000 lira ve bu her 10 kuruşluk düşüşde (0,9-0,8-0,7-0,6-0,5 ) katlamalı olarak alıyorum ve bana ve bana 19100 e patlıyo oratlama yı da 0,59 a düşürüyo şimdi
bende 20 bin olması lazım farz edelim var. o zaman paramın yüzde 5 i ile bir hisse almışım yüzde 95 duruyor ve bununla hiç yatırım yapmama lazım. toplamda 32 bin hissem ve 19100 yatırmış olacam .zararım da 3100 lira olacak. peki bunu yapmamış olsak 1000 lira aldık yeter dedik 0,5 den sattık zarar 500 liraa.
bu sadece örnek bunu nerde yaprsınız bence kesin yükseleceğinden yüzde 100 emin olduğunuz kağıtta yaparsınız oyle bir durum varsa zaten paranızın yüzde 5 i ile girmezssiniz. bunu ancak spkl. ler yapabilir sanırım oda toplamak için. yoksa ky nin böyle bir lüksü yok. bir de hisse 1-2 yıl yatay seyrettimi gör adamın halini.
burda kimsenin işine karışmak değil amaç ama bna göre doğru olmayan bir yolada yeni tecrubesiz arkadasların atlamasını istemem.
ikinci amacım isee belki güzel düşünceler çıkar ve hepimiz faydalanırız.
sonuçta herkez kendi bildiğini okur kalın salıcakla

MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2012 08:53 
Kullanıcı avatarı

herkese iyi pazarlar

arkadaşlar piyasa aşağı giderken maliyet düşürmek stratejisi sadece çok özel durumlar hariç uygulanmaz
örnek 100 tl den 100 hisse aldık kağıt 90 oldu.aslında 96 dan stoplamak lazım da diyelim yapılmamış...buradanet olarak şu sonuç çıkar yaptığımız alış yanlış karardır.sebep ne olursa olsun piyasa bizim aleyhimize çalışmıştır.o halde yeni alım yine yanlış olabilir

ancak kağıt 100 de 90 a düştü tekrar 92 dedi.buralardan alım yapılması daha mantıklıdır..yani%2 civarında yükselişi görmek gerekir derim.

tekrar düştüğünde yani 90 ların altına lara geliyorsa yeni alıma stoploss yapmak olabilir.yani 92 den aldık 88 oldu .satalım.bu arada 4 tl zararı ana mala yazarız 100 lot maliyet 104 olur.

kağıt 80 den döndü 82 oldu.buradan yine 100 lot alınır..yukarı gidiyorsa 93 maliyetle 200 lotla trene bineriz..ama 78 oldu yine çıkalım.ana maliyet 108 oldu..

70 oldu döndü 72 den 100 alalım.68 oldu satalım...yukarı giderse 90 maliyetle devam..aşağıya giderse 112 maliyetle tutarız...

bu arada 70 den sonra 80 oldu.100 lot alalım.ortalama 108 + 72+80=87 maliyet ve 300 lotla devam.90 oldu 100 daha alalım 108+72+80+90=88 maliyet 400 lot devam....

100 oldu 100 lot daha alalım 91 maliyet 500 lot devam..110 oldu aynı şekilde 120 oldu aynı şekilde..diyelim ki 120 den döndü 115 dedi...portföyü boşalt....115-98 =17 *700 kar

bu sistemin yürümesi için mutlaka ana paranın %10 ile ilk girişi yapmak önemlidir...alımlar içinse mutlaka teknik seviyelere dikkat gerekir...bustrateji aslında alımlarda maliyet düşürmek gibi dörünsede yukarı gidişlerde kademeli alımı arttırmak yöntemidir..100 den aldığımızı 96 dan çıksaydık...neler olurdu siz hesaplayın...ilk alım noktası 70 sonraki 80 ,90,100,110,120...satış 115...

bu arada stoploss %4 dedik bu 2 te olur 5 te...kağıttaki beklentiniz bunu değiştirir..alımlarda %2 artış bekledik bu 3 te olur 5 te...

katlamalı alım yönteminin sonuçları çok ağır olur... kağıt diplerden dönmezse kaldıramayacağınız yüklerin altında ezilirsiniz...ayrıca ayırdığınız paraya ihtiyacınız olmayacak...

amaç trend yakalamaktır..aralarda ilk girişin(100 lotun) % 4 ünü 5 kere bıraksanız bile ana paranızda sadece %2 azalma olur...
ancak ilk defa 100 den çıkar diye alım yaptığınız kağıt şimdi 60 ında altındadır..buyrun buradan alın:))kağıt %40 tan fazla düştü..sizin kaybınız %2
sevgi ve saygılarımla...

MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2012 15:47 
Kullanıcı avatarı

Düştükçe maliyet düşürme , operasyon geçirmiş hisselerde batırır..
lot arttırımı düşen piyasalarda değil, yükselen trendlerde kademeli yapılmalı.. eğer yukarıda yakalandıysanız, taban oluşumu beklenmeli sonra maliyet düşürülmeli..
HER YATIRIMCINI ÖNCELİKLİ HEDEFİ ANA PARAYI KORUMAK, SONRA KARI DÜŞÜNMESİ GEREKİR..

MesajGönderilme zamanı: 26 Mar 2012 09:11 
Kullanıcı avatarı

benim yeni taktiğim ise krizi bekle tek seferde yüklü alım yap tek seferde kazan

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir