Bana Balık Verme, Balık Tutmayı Öğret ! : GENEL GÜNCEL KONULAR

Zaman: 23 Åžub 2012 01:49

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver

Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: Bana Balık Verme, Balık Tutmayı Öğret !
MesajGönderilme zamanı: 12 Åžub 2010 16:57 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar bir çok kez dile qetirdim ve halende qetiriyorum biraz ciddiye alın bu sölediklerimi. eqerki başka insanlarada kazandırmak istiyorsak bir borsa eqitimi bölümü açmalıyız..
formasyonlar, taban fiyatlar tavan fiyatlar vb. birçok şeyi abilerimizle ve kardeşlerimizle paylaşmalıyız. biz o insanlara şu çıkacak bu çıkacak diyoruz ama neye qöre ne şekilde çıkacak hç bahsetmiyoruz. lütfen biraz dikkate alınalım.

Mesaj BaÅŸlığı: Re: Bana balık verme balık tutmayı öqret !!
MesajGönderilme zamanı: 12 Åžub 2010 17:14 
Kullanıcı avatarı

bizler borsanın akıntısına kapılmış,kırıntılarla beslenen balıklarız dostum. 8-)

MesajGönderilme zamanı: 12 Åžub 2010 17:58 
Kullanıcı avatarı

arkadaş borsa bir oyundur; ben seni ne kadar çok kandırırsam okadar kazanırım, sen de kanma

MesajGönderilme zamanı: 12 Åžub 2010 22:36 
Kullanıcı avatarı

MADBULL yazdı:
bizler borsanın akıntısına kapılmış,kırıntılarla beslenen balıklarız dostum. 8-)

valla dostum forumda çok şey bilipte bildiqini paylaşmayan insanlar olduqu sürece biz bu akıntıda qiderz. belkide istemeden bir çok insan yarasına merhem olmaya çalşıyoruz burda.

MesajGönderilme zamanı: 13 Åžub 2010 00:05 
Kullanıcı avatarı

Bende yaklaşık 5-6 aydır borsanın içindeyim.Ciddi zararım olmadı çok şükür tam tersi iyi kazandım.ilk aylar aldığım iki hisseyi izledim sabırla.Ekonomi haberlerini, endeksleri, şirket profilleri, sermayesi ve güven verici olup olmadıkları gibi konular ve inanın Mali Analiz ile ilgili 1-2 kitap okudum.Daha çok yolun başında olduğumun farkındayım bilgi açısından.Öğrenme merakımız olduğu sürece kazanacağımıza inanıyorum.Canlı borsa hocam teknik analiz öğrenmek için başlangıç aşamasında hangi yolları izlemem gerektiği konusunda önereceğiniz bir kaynak var mı? Cevabınız için şimdiden tşk ederim.

MesajGönderilme zamanı: 13 Åžub 2010 01:25 

Canlı Borsa yazdı:
10-Özsermayesi negatif olan hisselere yatırım yapmayın.

hocam bu hisseleri bir zahmet yazarsaniz kimse size sormaz bu hiseler hangiler diye

Mesaj BaÅŸlığı: Re: Bana Balık Verme, Balık Tutmayı Öğret !
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2010 14:50 
Kullanıcı avatarı

herkese merhaba,
borsa ile yeni yeni ilgilenmeye araştırmaya başladım. işin en başındayım daha. dün sitede bir sayfa vardı: Borsayı bilmiyorum diyenlere borsa terimleri diye. Dün öğleden önce bu sayfayı okumaya başladım fakat öğleden sonra sayfa yok oldu. yeni başlayanlar için iyi bir kaynaktı ama tamamını okuyamadan kaldırıldı? neden kaldırıldı? ya da yeniden gelecek mi onu sormak istedim. çünkü borsada ilk başta sorulacak ufak soruları karşılayabilirdi.

MesajGönderilme zamanı: 15 AÄŸu 2011 20:54 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşım mrb ben sana hangi bilgi istiyosan yardımcı olacağım ve kitapta tavsiye edicem.

MesajGönderilme zamanı: 17 Oca 2012 22:27 
Kullanıcı avatarı

1997 asya krizinden beri borsadayım. Tecrübe hayatta yenilmiş kazıkların toplamıdır. Borsada biraz tecrübem varsa onlarıda sizinle paylaşayım.
Küçük yatırımcıya kaybettiren nedenler
1-Bu işi yapacaksanız bu işi iyice öğrenip (teknik analiz,temel analiz vb.) konuları iyice öğrenip ondan sonra kağıt alıp satın. Yatırım yapacağınız kağıdı kendiniz seçin. Ondan bundan medet umup abi şu kağıt ne olur, amca şu kağıt nereye gider, dayı kağıt düşermi? tipinde oyuncuysanız bu işi hemen bırakın.
2-Sermayenizin hepsini aynı anda kağıda yatırmayın. Herzaman kenarda bir miktar paranız hazır bulunsun. Kendinizi sağlama alın. Böyle durumda borsa çöksede mutlu olursunuz. Çünki maliyetinizi düşürürsünüz veya fırsatı değerlendirirsiniz.
3-Ve en önemlisi paranızın hepsini tek bir kademeden mal almayın. Alışlarınızı kademelere bölün. Böylece karda olduğunuz kademeleri satıp zararda olduklarınızı bekleyebilirsiniz.
4-Bir kağıtla ilgili olumlu bi beklenti varsa 2 kere düşünüp öyle alın. Kağıt yükselecek derken elinize malı vermesinler.
Åžimdilik bu kadar.

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir