THYAO - Türk Hava Yolları Hisse Senedi Yorumları : T GRUBU HİSSE SENETLERİ - Page 1002

Zaman: 24 May 2012 01:07

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1 ... 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005 ... 1038  Sonraki

Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: Re: THYAO - Türk Hava Yolları Hisse Senedi Yorumları
MesajGönderilme zamanı: 27 Åžub 2012 20:18 
Kullanıcı avatarı

Bir yorumda ben yapayim. Ben fazla teknikten destekt noktalarindan anlamiyorum. Neye gore belirleniyor merakta etmiyor degilim yani.

Genel olarak dusen hissenin alimi, dususun durup endeksin toparlanip yatay seyre basladigi zaman alinr bence. Ben de bunu bekliyorum. Farkli bir yontem daha var. Endeks eksideyken direnen yatay hareket eden ya da az deger kaybeden hisselerden almak.

MesajGönderilme zamanı: 27 Åžub 2012 22:03 
Kullanıcı avatarı

arkadaşım endeks eksideyken direnen düşmeyen hisse her zaman sana doğruyu söylemez,madem pek teknikten anlamıyorsun biraz yazayım belki sana yardım cı olurum,bak kardeşim hisselerde destekler vardır dirençler vardır bu nedemek biliyormusun yani şu! mesela destek demek şudur hissenin düşüp alıcıların yoğunlaştığı noktolara destek deniz,direnç hissenin yükselip satıcıların yoğunlaştığı noktolarada direnç denir,yani bence bir hisse alıcaksan direnç ve destek noktalarını öğrenmeden hisse alma hissede doğru zaman çok önemli hisse mesela 4-5 gündür çıkıyor durmadan dönüp bakmak lazım bu hisse direnç noktasına yaklaşmışmı haciminde azalma olmuşmu,eğer varsa şudur ki yüksek ihtimal,o dirence yaklaşıldıysa kar realizazyonu yapmak gerekir,endekte destek mesela 58.500 civarında eğerki kırarsa 52 binlere gelir diye birşey yok:))öyle hemen kırar hemen oralara gider diye birşey yok elbette endeks gerilemelerinde güçlenerek kıramadığı noktaları daha rahat kırıcak mesala 61700 61800 civarında satışlar geldi buralara kadar geldik,58.500 civarı tam 200 günlük ortalamnın geçtiği noktalar oraları kırarsa önce 57.000hedaf olucaktır,oralardan tepki alımları gelir mutlaka umarım oralara gitmeden tekrardan 60.000 binlerin üzerine atarız,eğerki endeks 57.000 binlerin altına bu kadar paranın bolluğunda inerse bence bizim iç dinamiklerimize dönüp bakmamız gerek işte o zaman gerçekten işler yolunda değildir demektir...çarşamba günü av.merkez bankası bedava para dağıtıcak nerdeyse bu çok önemli bir durum heryer para olucak bankalar bu paraları ne yapıcak eninde sonunda piyasaya giricek para olucak buda ilk önce hisse senetlerine giricek,onun için ben bu durumlar biraz kar satışları diye bakıyorum,,,inşallahta yanılmam orta vade hedefimde 64.500 ller civarı oralarda biraz daha fazla kar satışı gelir yüksek ihtimal,arkadaşlar hepinize bol kazançlar bunlar sadece kendi görüşümdür y.t.d.sağlıcakla kalın...

MesajGönderilme zamanı: 27 Åžub 2012 23:23 
Kullanıcı avatarı

Destek noktasinin ne oldugunu biliyorum. Bilmesem ne isim var burda benim soyledigim seyde zaten bu, eger ki hisse yatay harekete normalden biraz daha uzun sure girdiyse artik saglam bir destek noktasidir orasi. Simdi benim anlamadigim konuya gelelim. Burda su noktayi kirarsak yeni destek noktamiz bu orayi da kirarsak bilmem ne. Neye gore yaziliyor bu. Buralarda yazilan destek noktasi diye yazilan rakamlar cok kolay kiriliyor. Bunun icin ehil olmadigim birseyde niye destek noktasi diye yazayimki. Ben o anki duruma gore destek noktami belirliyorum. Yaziliyor destek noktasi ama 5. destek noktasi da yaziliyor. Nasil bu bilinebiliyor. Hakikaten isin ehli varsa anlatsin nasil oldugunu bizde birsey ogrenelim.

MesajGönderilme zamanı: 28 Åžub 2012 00:24 
Kullanıcı avatarı

Arkadaslar yarın ne olur acaba

MesajGönderilme zamanı: 28 Åžub 2012 00:57 
Kullanıcı avatarı

yunu yazdı:
Destek noktasinin ne oldugunu biliyorum. Bilmesem ne isim var burda benim soyledigim seyde zaten bu, eger ki hisse yatay harekete normalden biraz daha uzun sure girdiyse artik saglam bir destek noktasidir orasi. Simdi benim anlamadigim konuya gelelim. Burda su noktayi kirarsak yeni destek noktamiz bu orayi da kirarsak bilmem ne. Neye gore yaziliyor bu. Buralarda yazilan destek noktasi diye yazilan rakamlar cok kolay kiriliyor. Bunun icin ehil olmadigim birseyde niye destek noktasi diye yazayimki. Ben o anki duruma gore destek noktami belirliyorum. Yaziliyor destek noktasi ama 5. destek noktasi da yaziliyor. Nasil bu bilinebiliyor. Hakikaten isin ehli varsa anlatsin nasil oldugunu bizde birsey ogrenelim.

dostum benm soracakalrımımı yazmıssın hakkaten bilen biri anlatsın şu destek drenç ve zarar kes noktaları nasıl hesaplanır veya nereden bakılır tam olarak işe yararmı?

MesajGönderilme zamanı: 28 Åžub 2012 01:36 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum öncelikle endeks yorumu ile başlayım yarın için çarşambaya kadar satış baskılı bir endeks bekliyorum,çünki avrupa merkez bankasının verdiği sonsuz krediye kadar,bizim endeksemiz yazdım takip ettinizmi bilmiyorum ama 1 haftadır satış baskılı yol izlemesinin en büyük neden petrol fiyatlarıdır.hemde bu arada gerçekleşen yüksek karların bahane edilere cebe koyulmasıdır,ama petrol böyle devam ederse bizim borsamızı olumsuz etkilemeye devam ediceğini şimdiden yazmak isterim çünki arkadaşlar yazdım yine yazıyorum her 10 dolarlık bir artış cari açığımızı 2.3 puan artırıyor,ama endeks düşsede yine destek konusuna geliyoruz endeks 58.500 de tutunmaya çalışıyor,ve çalıştı,burdan şuruya gelicem arkadaşlar destek ne yani alıcıların orda yoğunlaştığı bir noktadır,diyelimdi burayı aş*********** sonra,endeksin düşmek istemediği ve alımların hızlanarak devam ettiği yerlerdir,mesela çıkan bir endeks var,2 kez 61.700 61800 geldik burayı aşamadık örnek veriyoum ama bu gerçekleşti,kısa vadede endekste buralar direnç oldu çünki neden burayı aşamadı endeks...umarım bunu anlatabildim bu genel yorum,gelgelelim thy yorumuna thy 2.01 destek buldu neden satıcılar orda durdu,satmak istemedi ve alıma geçti,işte orasıda destek oldu bence,gelelim satışa geçen hafta thy 2.94 gördü seans içi orayı aşamadı çünki neden satılıcarla karşılaştı,alıcılar hızını kesti,mesela derlerki hisse şurayı aşarsa yoğunluk artır,neden derler çünki dirençlerin geçilip satışla karşılaşmadığı yerlerde yeni alıcıların katılımıyla önündeki satıcıların yoğunlaştığı dirençleri aştığı için,yani arkadaşlar hissenin nerelerde durup nereler alıma geçip nereler hızlandığını takip edin.hepsini geçelim arkadaşlar desteği direnci konjöktürel olarak gelen ve çok olumsuz havalarda borsamız genel olarak tepe taklak olabilir,destek ve dirençlerin en izlenebilir olduğu durumlar borsamızın yatay seyrini bulduğu anlardır,yine endeks yorumu ile tamamlıcam arkadaşlar endeks 200 günlük hareketli ortalamasından geçmek şuanlar yani 58.500 ve 58.000 aralığı eğer buraları kırarsa aşağı yönlü işte durum orta vadede hemde endeks yükselirken yarattığı boşluğu kesinlikle almak isticektir 55.56 lara geri gelebilir çünki çıkışta boşluk yarattı umarım çok geri çekilmeden yukarılara atarız ama bu petrol fiyatları bizi çok kötü vurucağa benzer olumsuz baktığım ilk tek nedenim ulaşım ve enerji hisselerini ve dolayısıyla sanayi şirketlerinin karını çok olumsuz etkilicek,diyeceksinizki herkez için öyle ama öyle değil işte,mesela rus borsası son günlerde çok yükseldi biz yüzde 14 yükseldik yıl başından öte ruslar yüzde 25-25 yükseldi neden çünk ipetrol var rusyada bizim gibi herşeyini ittal etmiyor biz mahkumuz onlar değil,yani arkadaşlar konuyu çok dağıttım ben gelişmekte olan ülkelere göre borsamızı olumsuz ayrışmasını bekliyorum işimiz zor,bovespaya rusyaya,kospi ye hindistana göre ,vb,ümidim şuki umarım şu cari acığı beklediğimizden iyi olurda o rahatlarız oda çok zor görünüyor,hepinize bol kazançlar arkadaşlar elbetteki söylediklerimi hep olumsuz alğılamayın hiç biri y.t.d hepsi kendi görüşümdür,thy için son yorumum yarın için endeks 59000 bine hareketlenip biraz yukarı atıcak gibi olursa thy.tepki olarak 2.60 üzerine atmak isticektir olumsuz olursa 2.50 desteğine çekilicektir herkeze bol kazanç iyi geceler...

MesajGönderilme zamanı: 28 Åžub 2012 01:43 
Kullanıcı avatarı

yunu yazdı:

Haklısın birçok kişi birşeyler yazıyor ama ne aslı var ne astarı
Biz buna ''desteksiz sallama '' diyoruz.

Dokuz senedir bu piyasada işlem yapıyorum gördüm ki teknik analiz size bir fikir verir ama
bunu bir sıralamaya koysak teknik 3.sırada filan gelir.
Şu an thyao daki olay aslında basit son 2 ayda endeksin üzerinde bir getirisi vardı
Petrol fiyatının yükselmesi ile birlikte Rusya borsasına bizim borsamızdan bir çıkış oldu
Endeksin üzerinde getiri yapan bu kağıdı satıp rusya piyasasına geçiş yaptılar.
Dikkat ettiysen birkaç yabancı aracı kurum 14 ŞUBATTA thyao ya AL tavsiyesinde bulundu
ve ne gariptir ki bu öneriyi 2.85 ken yapmışlardı.
Bu yüzden aracı krumlar bir kağıda ne zaman al dediyse ben satmayı tercih ediyorum :))
Evet destekler dirençleri öngörnek önemlidir ama bir de genel konlöktüre
bakmak gerekiyor.

MesajGönderilme zamanı: 28 Åžub 2012 02:35 
Kullanıcı avatarı

"desteksiz sallama" :) cok begendim hocam ya. (Ayaz kardes yanlis anlama senle alakasi yok. Yardimci olmaya calistin tskkur ederiz.)

Benim de kastettigim bu. Destek noktalari iyi guzel hosta bastigimiz destek kirik da olabilir. Yani genel konjukture bakmak gerekir dediginiz gibi. Ben gecen hafta petrol dedim dolar dedim herkes hicbirsey olmaz dedi. E o zaman da tutundugumuz dal kirik oluyor.

MesajGönderilme zamanı: 28 Åžub 2012 03:00 
Kullanıcı avatarı

elbette kardeş desteksiz dirençsiz elbette olmaz,ama genel konjöktürde var kesinlikle,aylarca kredi notlarıyla piyasayı tehdit ettiler yok fransanın notu düştü düşecek ondan sonra almanyanın ki düşebilirdi düşemezdi diyerek 2011 bitirdiler,yeni yılda zarar eden fonlar sanki piyasamı düzeldide yoksa avrupamı kurtuldada bu kadar ralli yaptı:))elbette hayır ne yunanistan biter ne de portekiz vede sonrakiler ama şu varki piyasada ülkelerin borlanma faizleri önemli ölçüde azaldı ve buda öncelikle itanya için iyi oldu,diyeceğim elbette ben resmin büyük tarafını elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum,mesela bugün abd -0.80 le -1 arası açıldı bir veri geldi abd artıda kapattı daxsıda -0.22 kadar çıkarttı ki -1 den fazlaydı,dicem bu iş krizi çıkartan abd nin eline kalıcağa benzer avrupa olumsuz abd toparlanıyor,umudum şuki,oboma aralığa kadar zamanı var fed in parasal genişlemeye gideceği yaz aylarından önce olmuyacak bende,avrupa abd bu kadar genişleme yapıcakta hisse senetleri neden düşücek diye aklıma gelmiyorda değil,eninde sonunda 2012 bu kadar para bolluğu içinde geçicekse ki geçicek ben uzun vadede olumsuz değilim ama şunu söylemek gerekki piyasada çok volatil olucak yeri gelicek çalkantı yeri gelicem herşey günlük gülüstanlık,hepinize bol kazançlar arkadaşlar thy çok zararda olan arkadaşlarımız var 5-6 dan giren Allah onlara sabır versin borsa zordur,hayat kalitenizi düşürebilir,huzurunuz kalmaz ama bekleyen kazanır elbette bugün olmazsa yarın mutlaka kazanır,onun için arkadaşlar kendinizi yormayın hergün ekran ardına bakmayın,bazen unutmak uzak kalmak en güzeli,hepinize saygılar sağlıcakla kalın...

MesajGönderilme zamanı: 28 Åžub 2012 11:17 
Kullanıcı avatarı

yunu yazdı:

PARA GRAFİKLERİ ÇİZER...TREND,BİLANÇO,GRAFİK BAHANE.SABIR İSE ŞAHANE.........

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1 ... 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005 ... 1038  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir