Zaman: 24 May 2012 01:16

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: TRCAS - Turcas Petrol Hisse Senedi Yorumları
MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2012 17:39 
Kullanıcı avatarı

Daha yüksek bir değere daha kolay erişim
STEAS’daki hisse satışının ardından hedef fiyatımızı %11 artırıyoruz
Turcas Petrol için değerlememizi revize ediyoruz ve hedef fiyatımızı %11 artırarak 4,20 TL olarak belirliyoruz. Hedef fiyatımız %98 yükseliş potansiyeli taşımaktadır ve hisse için getiri beklentimiz “Endeksin Üzerinde Getiri” şeklindedir. Turcas’ın parçaların toplamı bazında değerlemesi yüklü miktarda borcu olan ve Petkim’de %51 hissesi bulunan Socar Turcas Enerji A.Ş.’deki (STEAS) %25 hissesinin satışının ardından şu an daha basitleşti ve daha az borç içeriyor. Değerleme şu nedenlerden ötürü cazip gözüküyor: (i) Değerlememizden STEAS’ın 669 milyon TL’lik negatif katkısını çıkarıyoruz ve (ii) Anlaşmadan kaynaklı 39,1 milyon dolarlık net nakit akışı ile bilançonun güçlenmiş olmasının şirketin rafineri yatırımlarına olan sermaye katkısını kolaylaştıracağını düşünüyoruz. Yakıt dağıtım faaliyetlerine ilişkin tahminlerimizi aşağı yönlü revize etmemize ve %15’lik holding iskonto riskini de tahminlerimize dahil etmemize rağmen, Turcas’ın mevcut hisse fiyatının olması gereken değerin çok altında olduğunu düşünüyoruz.
775 MWe’lik enerji kapasitesi devreye giriyor, rafineri finansmanı 2012’in ikinci yarısında tamamlanıyor
Turcas’ın enerji bazlı faaliyetlerde sahip olduğu azınlık hisseleri ile ilgili değerin ilerleyen dönemlerde kademeli olarak artacağını ve bu stratejiden faydalanacağına inanıyoruz. 5 milyar dolar yatırım büyüklüğüne sahip, 10 milyon ton ham petrol işleme kapasiteli STAR rafineri yatırımının finansmanının 2012’nin 2. yarısı itibarıyla tamamlanması bekleniyor. Turcas’ın da %30 hisseye sahip olduğu 775 MWe’lik doğalgazlı elektrik üretim santralinin de 4Ç12 itibarıyla tamamlanması ve faaliyete geçmesi bekleniyor. Yatırıma ilişkin önemli noktalar: (i) Birbiriyle bağlantılı enerji odaklı faaliyetlerin ilerleyen dönemlerde önemli ölçüde operasyonel sinerji yaratması ihtimalinin yüksek olması, (ii) Regülatör riskine karşın defansif olan akaryakıt dağıtım faaliyetlerinde hisseye sahip olması (Shell Turcas (STAS), Turcas’ın hedef net aktif değerinin %67’sı), (iii) 775 MWe’lik doğalgaz santralinde RWE ile birlikte %30’luk paya sahip olmasıyla, elektrik üretimine de ekspoze olması (hedef net aktif değerinin %13’ü) ve (iv) Yıllık 10 milyon ton kapasiteli rafineri projesindeki %18,5’lik hissesinin (net aktif değerinin %1’i) şu an için defter değeri ile değerleniyor olması. Finansmanın tamamlanmasının bu proje ile ilgi değeri artıracağını düşünüyoruz.
Hissenin İMKB Ulusal 100 Endeksi’nin %30 altında performans göstermesinin ardından, cazip değerlemesi daha fazla ilgiyi hak ediyor
Şu temel konuların hisse performansını baskı altına aldığına inanıyoruz: (i) Yakıt dağıtım faaliyetlerine ilişkin bayilerle yapılan sözleşmelerin süresinin 15 yıldan 5 yıla düşürülmesi, bayilere yüksek ödemelerin yapılması nedeniyle şirketin operasyonel kârlılığı üzerinde baskı yarattı. (ii) Yüksek olan ham petrol fiyatlarının akaryakıt dağıtıcılarına yasal inceleme başlatması ihtimali yüksek olsa da, büyük ölçüde fiyatlandı. Hisse İMKB Ulusal 100 Endeksi’ne 1 Ocak 2012’de dahil olmuştu. TRCAS son 12 ayda İMKB Ulusal 100 Endeksi’nin %30 altında performans gösterdi ve İMKB’ye göreceli olarak en düşük seviyesine geriledi.

MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2012 19:32 
Kullanıcı avatarı

bu kadar yatırıma göre fiyatı düzenli azalmış garip???

MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2012 01:11 
Kullanıcı avatarı

şirketin bilançosuna, halka açıklık oranına, günlük işlem hacmine göz attım...
gayet güzel duruyor ve en önemlisi küçük yatırımcı baya az bu hissede. bugün itibariyle 2.59 ve ciddi bi albenisi var. 4.20lerden gelip 2.10 seviyelerinde dip yapmış kriz zamanı. ve beklenti 4.65. karar sizin...

MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2012 22:51 
Kullanıcı avatarı

unutulanlardan TRCAS.... borsa 62000 e geldi ama sağolsun bu kağıt 3 bile yapamadı. şimdiye kadar basımıza ne geldiyse beklememekten kaybettik. o kadar çok fırsat teptim ki... sattığım kağıtlar hep tavan tavan gitti.. ama bu sefer TRCAS ta bekliycez. 4'ü ya gececek ya gececek.. en son kazıgı GSRAY dan yedim. 148.5 tan sattım. şimdi 250 :=)

MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2012 08:29 
Kullanıcı avatarı

captainMO yazdı:
unutulanlardan TRCAS.... borsa 62000 e geldi ama sağolsun bu kağıt 3 bile yapamadı. şimdiye kadar basımıza ne geldiyse beklememekten kaybettik. o kadar çok fırsat teptim ki... sattığım kağıtlar hep tavan tavan gitti.. ama bu sefer TRCAS ta bekliycez. 4'ü ya gececek ya gececek.. en son kazıgı GSRAY dan yedim. 148.5 tan sattım. şimdi 250 :=)

''şimdiye kadar basımıza ne geldiyse beklememekten kaybettik. o kadar çok fırsat teptim ki... sattığım kağıtlar hep tavan tavan gitti'' bu cümleye katılıyorum... çok heyecandan cok para kaybttik...Bekleyeceğim bende......2012 sonuna kadar....

MesajGönderilme zamanı: 03 May 2012 11:56 
Kullanıcı avatarı

Turcas Petrol A.Ş. yönetim kurulu; genel kurula sunulmak üzere 7.500.000 TL nakit kar payı dağıtacağını açıkladı. Dağıtılacak temettü miktarı hisse başına brüt 0,033 TL, nakit 0,28 TL'dir.

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver Sayfaya git Önceki  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir